Mileta Bulatović podržao DPS

Vladajuća koalicija osnažena u kampanji pred parlamentarne izbore
93 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2012. 18:18h

Grupa građana, lokalni koalicioni partner Demokratske partije socijalista, podržaće vladajuću stranku na parlamentarnim izborima.

To je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa aktuelnim predsjednikom Opštine Darkom Brajuškovićem kazao bivši gradonačelnik i prvi čovjek Grupe građana Mileta Bulatović. On je, prvi put, nakon septembra prošle godine od kada nije gradonačelnik, odgovarao na pitanja novinara.

“DPS podržavamo zbog interesa građana Kolašina i nijesmo imali nikakvih pojedinačnih interesa, niti zahtjeva. Mogli smo mi preći u 'neke frontove', pa bismo vjerovatno bili visoko na listama”, rekao je Bulatović.

On je naveo da Grupu građana na podršku DPS obavezuje šest godina koalicione vlasti i važnih investionih projekata u Kolašinu.

"Mi smo prije šest godina napravili koaliciju, što je tada bila novina u Crnoj Gori, sada vidim da 'pamet dolazi' i ostalim igračima na političkoj sceni. Molim vas da napišete da mi podržavamo DPS , a s kim će oni u koaliciju to nemamo pravo da odlučujemo", kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, Grupa građana nikada nije bila jača i da nije istina da njeni članovi masovno pristupaju SNP.

Bulatović se osvrnuo i na krivične prijave koje je protiv njega podnio Opštinski odbor SDP, a na osnovu kojih je u ljeto 2011. pokrenuta istraga u kolašinskoj lokalnoj upravi, po nalogu državnog tužilaštva.

Na pitanje “Vijesti” da li se osjeća iznevjeren od najbližih saradnika iz Grupe građana i koalicionog partnera zbog činjenice da su u više navrata, indirektno i direktno, odgovornost za sve eventualne nezakonite radnje, pripisali samo njemu, Bulatović je rekao da “često osjeća veliku prazninu, ali da je sve bilo očekivano”.

"Dobio sam krivične prijave za odluke, završne račune i prostorne planove koje je usvajala zajednička vlast, bez ijedne primjedbe. Podignuta je krivična prijava protiv mene zbog toga što sam radio detaljne urbanističke planove, a sada se hvalimo kako smo spremni za investitore", rekao je Bulatović.

Laži su, kako je kazao, i da je 94 stana radio bez projektne dokumentacije.

"Dobio sam krivičnu prijavu što je Uroš Tošković boravio u jednom kolašinskom hotelu, u okviru Likovne kolonije, a taj renomirani umjetnik je ostavio ovdje 50 vrijednih slika. Za placeve, o kojima je odluku donio SO, takođe, sam dobio krivičnu prijavu. Osjetim prazninu i razočaranje. Ali, pored svih krivičnih prijava i pisanja vrijedjelo je. Svako će svoju čašu popiti prije ili kasnije. Ja sam očekivao slično, ali vrijedjelo je", kazao je Bulatović.

Brajušković je kazao da je koaliciona vlast postavila dobre smjernice za dalji razvoj Kolašina. Predsjednik Opštine je pojasnio da se to prije svega odnosi na formiranje „pozitivne klime za buduće investicije“, a posebno na prostorni plan Bjelasice i Komova.

On je podsjetio šta je sve u Kolašinu izgrađeno tokom minulih šest godina i šta se planira u naredne četiri do kada bi taj grad, prema planovima lokalne uprave, trebalo da postane turistički cenatar zapadnog Balkana.

Galerija

Bonus video: