Sekulić: Ako smo ušli u Front nismo napustili SNP

Sekulić je u reagovanju dostavljenom agenciji MINA naveo da, po Statutu SNP-a, članstvo u toj partiji prestaje istupanjem, ili isključenjem od matičnog odbora
51 pregleda 20 komentar(a)
Glavni odbor SNP, Foto: Savo Prelević
Glavni odbor SNP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2012. 15:24h

Članovi Socijalističke narodne partije (SNP) koji su pristupili Demokratskom frontu (DF) nijesu napustili SNP, niti će to učiniti, poručio je član Glavnog odbora (GO) te stranke, Saša Sekulić.Iz SNP-a je ranije saopšteno da su Funkcioneri te stranke koji su pristupili Frontu „na najgrublji način prekršili Statut i odluku GO pristupajući drugom političkom subjektu, čime sami napuštaju SNP“.Sekulić je u reagovanju dostavljenom agenciji MINA naveo da, po Statutu SNP-a, članstvo u toj partiji prestaje istupanjem, ili isključenjem od matičnog odbora. „Koliko smo mi upoznati sa trenutnom situacijom, nijedan od opštinskih odbora nas nije isključio. Ipak, ostavljamo mogućnost da je, eventualno, u međuvremenu održana elektronska sjednica GO na kojoj je promijenjen Statut sa dvije trećine, i uveden dosad nepoznati institut samoisključenja“, naveo je on. Prema njegovim riječima, ukoliko je to tačno, ostaje nejasno zbog čega GO nije na isti način donio statutarnu odluku o ulasku SNP-a u DF. "Dakle, poručujemo crnogorskoj javnosti da mi nijesmo napustili SNP, niti ćemo to učiniti, ali ako naše kolege ne žele da budu sa nama u istoj partiji, neka pokrenu inicijativu za našu smjenu“, precizirao je Sekulić.

Sekulić je rekao da vjeruje da će prve čestitke uslijediti "od dokazanih prijatelja SNP-a Miška Vukovića i bivšeg socijanog radnika Miloša Bešića koji su im prvi predložili ideju isključenju".

Bonus video: