Predstavnici Fronta položili cvijeće na grob kralja Nikole

"Svaka zemlja ima svoje istorijske temelj, a za Crnu Goru to je Cetinje I posebno neka njegova mjesta kao što je Ćipur koji, simbolizuje mnoge momente u crnogorskoj istoriji"
155 pregleda 58 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2012. 12:37h

Polaganjem vijenca na grob kralja Nikole u crkvi na Ćipuru na Cetinju, Demokratski front obilježio je dan konstituisanja Političkog savjeta Demokratskog fronta.

Lider fronta, Miodrag Lekić, kazao je da je taj gest samo njihovu želja, “bez spektakularnosti i bez bilo kakvog prisvajanja i prava na ekskluzivnost na djelo kralja Nikole.

"Svaka zemlja ima svoje istorijske temelj, a za Crnu Goru to je Cetinje I posebno neka njegova mjesta kao što je Ćipur koji, simbolizuje mnoge momente u crnogorskoj istoriji" kazao je Lekić.

On je dodao da je na Cetinje I Ćipur došao kao građanin koji mnogo poštuje djelo kralja Nikole, ali i kao predstavnik delegacije Demokratskog fronta koji, između ostalog, nalazi inspiraciju i u djelu velikana crnogorske istorije kralja Nikole u mnogim elementima.

"U elementima kao što je njegov brilijatni spoj tradicionalnih vrijednosti i težnje ka modernim vrijednsotima, njegovog velikog dostignuća da poštuje sve nacionalne svijesti u Crnoj Gori, a da pri tom svi i Crnogorci i Srbi i Muslimani, jednako imaju pravo na državnu samosvijest crnogorsku. Tako da se niz ideja vodilja naše političke grupacije nalaze u djelu kralja Nikole koji je bio sedmi vladar iz dinasitije Petrovića i čiji je period obilježio progres Crne Gore" kazao je Lekić.

Bonus video: