Bulatović: Sa Žižićem smo se razišli prije Solane

Bulatović je kazao da neće otvarati priču o nesuglasicama koje su imali u vrijeme kada su vodili SNP
207 pregleda 5 komentar(a)
Predrag Bulatović, Momir Bulatović, Zoran Žižić, Foto: Savo Prelević
Predrag Bulatović, Momir Bulatović, Zoran Žižić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2012. 09:47h

Funkcioner SNP-a Predrag Bulatović pozvao je predsjednika Demokratske stranke jedinstva Zorana Žižić da se priključi Demokratskom frontu.

On je rekao da dio SNP-a koji predvodi Milan Knežević očekuje da se Žižićeva stranka priključi tom savezu.

On je kazao da zato neće otvarati priču o nesuglasicama koje su imali u vrijeme kada su vodili SNP, navodeći da vraćanje prošlosti vraća i nesporazume. Komentarišući tekst “Lideri kalkulišu, birači sluđeni” objavljen u “Vijestima”, Žižić je kazao da se u Pokret za SCG uključio nakon Bulatovićevog pristanka na sporazum sa Havijerom Solanom prema kojem je za referendumsku pobjedu dovoljno 55 odsto izašlih glasača. Bulatović je istakao da je formiranje Pokreta započeto novembra 2004. a završeno januara 2005.

“Tad se nije znalo da li će i kada biti referenduma. Razgovor o toj mogućnosti imao sam sa Solanom tek u decembru 2005. Tada se Solana i ja nesmo ništa dogovarali i dogovorili oko uslova za referendum, a posebno ne pitanja kao što je potrebna većina. Poznati odnos 55-45 odsto je utvrđen tek februara 2006. nakon pregovora dva bloka uz posredovanje EK i prihvaćen je od strane svih stranaka bloka za zajedničku državu. Dakle, nesporazumi koje smo imali početkom 2005. nije se mogao odnositi na referendum i uslove za održavanje, jer je taj proces u oko referenduma počeo godinu kasnije, a tada Žižić nije bio u organima SNP-a”, tvrdi Bulatović.

Bonus video: