SNP: Oni koji su pristupili Frontu su time napustili stranku

„Istovremeno ukazujemo da nijedan organ naše Partije nije stao iza postupanja nekolicine funkcionera, koji su na najgrublji način prekršili Statut"
92 pregleda 28 komentar(a)
Milan Knežević, Srđan Milić, SNP, Foto: Luka Zeković
Milan Knežević, Srđan Milić, SNP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.08.2012. 14:55h

Funkcioneri Socijalističke narodne partije (SNP) koji su pristupili Demokratskom frontu (DF) su na najgrublji način prekršili Statut i odluku Glavnog odbora pristupajući drugom političkom subjektu, čime sami napuštaju SNP, saopšteno je iz te stranke.

Ocjenjuje se da je dogovor predsjednika DF-a Miodraga Lekića i Milana Kneževića o "navodnom ulasku" dijela SNP u taj savez očekivana posljedica nepoštovanja jednoglasno donesene odluke Glavnog odbora o samostalnom nastupu te stranke na izborima, nakon što je, kako dodaju, Predsjedništvo Fronta odbilo svaku mogućnost zaključenja Koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu.

„Kada je propao projekat Mandića i Medojevića o „utapanju“ SNP-a u Demokratski front, pristupilo se realizaciji očigledno ranije pripremljenog dogovora sa nekolicinom pojedinaca iz SNP-a. Pritom se pokušava obmanuti javnost da taj čin predstavlja i ulazak dijela SNP-a u Front“, kaže se u saopštenju.

To je, kako dodaju, notorna neistina, jer je SNP jedinstven pravni i politički subjekat.

„Istovremeno ukazujemo da nijedan organ naše Partije nije stao iza postupanja nekolicine funkcionera, koji su na najgrublji način prekršili Statut i odluku Glavnog odbora pristupajući drugom političkom subjektu, čime sami napuštaju SNP“, saopšteno je iz SNP.

Iz SNP-a su naglasili da je, na svim dosad održanim sjednicama opštinskih odbora SNP-a, Odbora Glavnog grada i Prijestonice, data puna podrška donesenoj odluci Glavnog odbora, što je, kako ocjenjuju, najbolji dokaz propasti plana, kojim se željelo ostvariti nejedinstvo u SNP-u.

„S druge strane, na javnoj sceni je, nažalost, potvrđeno da je Miodrag Lekić doveden u poziciju da bude samo izvršitelj odavno prepoznatih namjera Andrije Mandića i Nebojše Medojevića da oslabe SNP kao najjaču opozicionu partiju“, kazali su iz stranke.

SNP je poručio da će i, kako su rekli, ovog puta zajedno sa svojim članovima i simpatizerima odoljeti svim napadima, „pokazati svoju nespornu snagu i rejting u interesu građana, i na predstojećim izborima biti ključni činilac smjene otuđene Demokratska partija socijalista – Socijaldemokratska partija vlasti“.

Bonus video: