Kacin: Crna Gora pozitivan primjer regionu

Dodaje se da je na sastanku bilo riječi i o uspješnosti skrininga za pomenuta poglavlja koji je ranije ove godine održan u Briselu
14 komentar(a)
Jelko Kacin i Duško Marković, Foto: Gov.me
Jelko Kacin i Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 30.08.2012. 13:53h

Crna Gora predstavlja pozitivan primjer cijelom regionu kad je riječ o pristupanju EU i NATO, saopštio je Jelko Kacin, izvjestilac Evropskog parlamenta za Balkan na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde i ljudskih prava Duškom Markovićem, održanim danas u Vladi, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde i ljudskih prava.

„Potpredsjednik Vlade upoznao je Kacina sa aktivnostima na planu ispunjavanja obaveza iz poglavlja 23 i 24, posebno se osvrnuvši na analizu racionalizacije sudske mreže i izmjene krivičnog zakonodavstva u cilju što efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“, kaže se u saopštenju koje potpisuje portparol Ana Radusinović.

Dodaje se da je na sastanku bilo riječi i o uspješnosti skrininga za pomenuta poglavlja koji je ranije ove godine održan u Briselu, a o čemu se izvještaj EK očekuje u narednom periodu.

„S tim u vezi, zajednički je konstatovano da demografski mala zemlja ipak ima dovoljno kadrovskog potencijala da ovako zahtjevan proces otpočne na temeljan način, ali i pomenut značaj konstantnih daljih obuka i usavršavanja. Zaključeno je da je uspjeh Crne Gore ujedno i uspjeh politike proširenja EU i generator progresa za ostale države u regionu.“. Kaže se u saopštenju.

Bonus video: