Miodrag Šoć u Savjetu Demokratskog fronta, pristupili doktori, profesori...

Inače, Šoć je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore
508 pregleda 110 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2012. 16:18h

Sudski patolog Miodrag Šoć imenovan je za člana Savjeta Demokratskog fronta (DF), saopšteno je iz tog političkog saveta. Ističe se da je tokom protekle sedmice Frontu pristupio veliki broj univerzitetskih profesora, afirmisanih crnogorskih stručnjaka i javno prepoznatljivih ličnosti.

Odlukom Predsjedništva DF-a su za nove članove Savjeta imenovani Šoć, kardiolog Srđa Pavićević i profesor Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta, Siniša Jelušić.

Novi članovi su i šef studijskog programa Filozofije na Filozofskom fakultetu Univerziteta, Savo Laušević i profesor Filozofskog fakulteta Dušan Krcunović.

Za članove Savjeta su izabrani i profesor Biotehničkog fakulteta, Zoran Jovović, anesteziolog Žan Mrdović, osnivač Muzeja grada Budve Lucija Đurašković i direktor Centra za političku edukaciju, Dragiša Janjušević.

Inače, Šoć je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, dok je dr Pavićević prvi crnogorski kardiohirurg i osnivač nacionalne kardio-hirurgije. Dr Siniša Jelušić je profesor Fakulteta dramskih umjetnosti, a dr Savo Laušević je šef studijskog programa Filozofije na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Dr Krcunović je profesor Filozofskog fakulteta, dok je dr Jovović profesor na Biotehničkom fakultetu. Dr Žan Mrdović je specijalista anasteziolog u KCCG, dok je Lucija Đurašković muzejski savjetnik i osnivač Muzeja grada Budve. Dragiša Janjušević je direktor Centra za političku edukaciju.

Dva mjesta u Predsjedništvu za dio članova SNP-a

Dio članova Socijalističke narodne partije, koji je odlučio da pristupi Demokratskom frontu, dobiće dva mjesta u Predsjedništvu tog političkog saveza, koliko pripada i Pokretu za promjene (PzP) i Novoj srpskoj demokratiji, saznaju “Vijesti” u DF.

Sedmi član Predsjedništva je lider DF Miodrag Lekić.

Istovremeno, kako su kazali izvori iz Fronta, može se očekivati da će se pristupanje Frontu dijela SNP-a koji predvodi Knežević i Bulatović ozvaničiti u naredna dva do tri dana, nakon čega će uslijediti i razgovori o raspodjeli mandata unutar DF.

Bonus video: