DPS-SDP koalicija u Nikšiću: Nikčević favorit za nosioca liste

„Koalicija je dogovorena i mi ćemo ovih dana na organima i zvanično usvojiti tu odluku"
68 pregleda 3 komentar(a)
Radivoje Nikčević, Foto: Savo Prelević
Radivoje Nikčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2012. 18:31h

U Nikšiću će na lokalne izbore koalicija DPS-SDP nastupiti zajedno, a to da li će partija Mila Đukanovića formirati savez i sa nekom drugom partijom znaće se uskoro.

„Opštinski odbor SDP-a je na sjednici koja je održana prije dvije večeri, donio odluku da nastupimo zajedno sa DPS-om. Što se nas tiče mi smo završili priču oko koalicija i nemamo namjeru da sa drugim partijama razgovaramo. Što se njih tiče, oni mogu ako hoće, kao na državnom nivou, da u okviru svoje kvote drugima nude koaliciju“, kazao je predsjednik OO SDP-a Milorad Jovanović.

Liberalna partija (LP) Andrije Popovića nastupiće na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će biti održani 14. oktobra, u koaliciji sa DPS-om.

Što se jačeg koalicionog partnera tiče, on će ovih dana verifikovati odluku o zajedničkom nastupu sa SDP-om.

„Koalicija je dogovorena i mi ćemo ovih dana na organima i zvanično usvojiti tu odluku. Ovo je za sada koalicija samo sa SDP-om, a sa ostalima ćemo vidjeti narednih dana, nešto slično kao na državnom nivou“, kazao je predsjednik OO DPS-a Radivoje Nikčević.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju Nikčević će najvjerovatnije biti nosilac liste, a zvanična odluka znaće se nakon prebrojavanja predloga mjesnih odbora.

„Još nijesmo utvrdili listu. Ovih dana završavamo i taj dio procedure iz naših mjesnih organizacija i za nekoliko dana sumiraćemo sve te rezultate i na organima partije ćemo utvrditi listu kandidata“, kazao je Nikčević.

Bonus video: