Vujačić: Đukanović da naplati porez svojim kumovima, a ne da povećava cijene goriva

Član Glavnog odbora Prave Crne Gore Ratimir Vujačić naveo je da država koja ima pozamašan i prenatrpan aparat, svela svoje prihode na jedan jedan jedini izvor - poreze
61 pregleda 2 komentar(a)
Ratimir Vujačić, Foto: Prava Crna Gora
Ratimir Vujačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 07.06.2018. 10:09h

Prava Crna Gora podržala je protest zbog poskupljenja cijena goriva, koji je grupa nezadovoljnih građana najavila za nedjelju u 17 časova.

Član Glavnog odbora Prave Crne Gore Ratimir Vujačić naveo je da država koja ima pozamašan i prenatrpan aparat, svela svoje prihode na jedan jedan jedini izvor - poreze.

"Preciznije opororezivanje građana, jer tajkuni, kao što znamo, a nedavno nas je na to podsjetio i Milan Roćen, uglavnom rade za sebe i svoju porodicu. Porez ili ne plaćaju ili ga duguju uglavnom kumovi i bliski saradnici aktuelnog predsjednika, pa je tako preko 700 miliona nenaplaćenih poreza smješteno u neki virtuelni muzej koji čeka bolje dane za naplatu. S tim u vezi, ne treba čuditi to što budžet bilježi manjak – jer, rasprodavši prethodno državna preduzeća koja donose živi novac - poput Telekoma, Jugopetrola, KAP-a, ali i brojnih turističkih potencijala na primorju, ili sjeveru države – postaje više nego jasno da se crnogorski budžet (I dalje) servisira iz crnih fondova, ali i tereta koji se nepravedno prebacio na teret građanima", naveo je Vujačić.

Dodaje da je u novonastalim uslovima predsjedniku Demokratske partije socijalista i Crne Gore Milu Đukanoviću, ali i predsjedniku Vlade Dušku Markoviću "preostalo da nas obavijesti da je svako kretanje osim pješačenja – luksuz".

"Ali sve nas to, dabome, ne spriječava da uskoro postanemo prvaci u regionu, ne po izvozu roba (ili čak demokratije), već po cijenama goriva za motorna vozila. Vlada se takođe postarala da i potrošnju goriva podigne na maksimalni nivo, uvođenjem propisa da je po danu - zimi i po ljetnjem suncu obavezna automobilska rasvjeta. Ovaj propis, osim što zaludu troši energiju, i zagrijava i onako sve topliju atmosferu, svojom glupošću nas stavlja u red lidera planete. Prava Crna Gora podržava proteste građana koji će se održati povodom visokih cijena goriva, imajući u vidu da, ako se ima novca za ulaganje u biznis predsjednikovog sina, ima i za sve nas – jer, svi smo mi nečija djeca", zaključio je Vujačić.

Bonus video: