SRPSKA SLOGA

Radikali tražili da Kadić bude nosilac liste

“Očigledno je da su radikali sa Kadićem unaprijed usaglasili takav stav, pa tek onda došli na 'dogovor'"
122 pregleda 6 komentar(a)
Ranko Kadić, Foto: Savo Prelević
Ranko Kadić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.08.2012. 15:35h

Predstavnici Stranke srpskih radikala Vidosava Ostojić i Milidrag Majdov, na sastanku čelnih ljudi izbornog saveza Srpska sloga, “ultimativno su zahtijevali momentalno formiranje koalicione poslaničke liste, čiji bi nosilac bio predsjednik Demokratske srpske stranke Ranko Kadić, koja čak nije prethodno ni postala članica saveza, dok bi druga pozicija na listi pripala radikalima”, saopšteno je iz Koalicije Srpska sloga.

“Očigledno je da su radikali sa Kadićem unaprijed usaglasili takav stav, pa tek onda došli na 'dogovor'. Kad smo odbili njihove ultimatume i prioritete u mandatima, oni su napustili sastanak.

S obzirom na takvu njihovu politiku svršenog čina, predstavnici Narodne stranke, Srpske liste i Otadžbinske srpske stranke sa žaljenjem konstatuju da se radi o potpuno iracionalnom političkom ponašanju radikala”, navodi se u saopštenju.

Oni su ocijenili da nije normalno, ni politički moralno, odnos prema mandatima “stavljati ispred pitanja odbrane nacionalnog, jezičkog, kulturnog i vjerskog identiteta i legitimnih prava srpskog naroda izloženog nasilnoj asimilaciji i surovoj diskriminaciji”.

“Makar se radilo o hipotetičkim mandatima Kadića ili Ostojića, uz to još i na ovako brutalan način. Koalicija Srpska sloga nastavlja kampanju i poziva sve političke partije, NVO i slobodne intelektualce, koji žele da se bore za legitimna prava Srba u crnogorskoj državi da nam se u toj borbi pridruže”, zaključuje se u saopštenju.