Đukanović predavač Evroatlantskom kampu

Na kampu koji organizuje “Alfa centar” Aleksandra Dedovića, bivši premijer će održati predavanje “Crna Gora od 2006”
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vesko Belojević
Milo Đukanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.08.2012. 12:52h

Lider DPS-a Milo Đukanović održaće predavanje na regionalnom Evroatlantskom kampu “REACT 2012” u Mojkovcu.

Na kampu koji organizuje “Alfa centar” Aleksandra Dedovića, bivši premijer će održati predavanje “Crna Gora od 2006”. Osim njega, vlast predstavlja i potpredsjednik Vlade Duško Marković, koji će zajedno sa ambasadorkom SAD u Podgorici Su Kej Braun, otvoriti peti REACT 28. avgusta. Na otvaranju kampa biće i ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić i šef diplomatije Nebojša Kaluđerović.

Braun će održati predavanje “Politika SAD prema Zapadnom Balkanu”, a vojni atašei Norveške i Velike Britanije u Srbiji Esben As i Viliam Ingliš vodiće panel “Različiti vidovi saradnje sa NATO i EU u oblasti bezbjednosti”.

Šef delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič održaće predavanje “Bezbjednost i razvoj kao zajednička vrijednost u Evropi“, dok će general u penziji Blagoje Grahovac i profesor iz Makedonije Oliver Andonov održati predavanje „Geopolitika - organizovani kriminal i korupcija početkom 21. vijeka sa akcentom na Zapadni Balkan“. Majkl Darej iz Odsjeka NATO za javnu dioplomatiju održaće predavanje „NATO nakon Samita u Cikagu”.

Na skupu učestvuju i predstavnici organizacija koji se protive ulaskom u Alijansu. Na panel diskusiji “Moji razlozi protiv” učestvovaće urednik portala “IN4S” Gojko Raičević, potpredsjednik Narodne stranke Milan Radović i profesor podgoričkog univerziteta Filip Kovačević.

Na kampu u Mojkovcu biće održano i predavanje Azema Vlasija na temu “Kosovo-otvoreno ili zatvoreno pitanje” i diskusijom “Naše viđenje odnosa sa NATO” u kojoj će učestvovati Koča Pavlović (PzP), Jelena Mitrović (SDP) i Dritan Abazović iz Pozitivne.

Planirano je da se na mojkovačkom Jalovištu zasadi 22 stabla, koliko je i predstavnika zemalja koji će učestvovati na kampu, a biće održana i fudbalska utakmica Balkan protiv ostatka svijeta.

Bonus video: