Nurković ignoriše pitanja poslanika

Nurković je trebalo da odgovori i na pitanja o tome kada će ekspertski tim da predloži model za nastavak realizacije autoputa, nakon završetka prve dionice, te kada se planira početak gradnje priključka za prvu dionicu od Smokovca do Mateševa i koliko će to koštati
1 komentar(a)
Osman Nurković, Foto: Boris Pejović
Osman Nurković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.06.2018. 16:37h

Ministar pomorstva i saobraćaja Osman Nurković odbio je da dostavi detaljne informacije nezavisnom poslaniku Aleksandru Damjanoviću o projektu izgradnje autoputa koji duže vremena zaokuplja pažnju javnosti, zbog čega je Damjanović uputio novi zahtjev ministru da odgovori na pitanja.

Damjanović je, shodno članu 50 Poslovnika parlamenta, tražio informacije o tome da li je izmještanje dva dalekovoda sa trase autoputa uračunato u ukupnu cijenu od 809 miliona eura, kao i ko je podizvođač radova.

Nurković je trebalo da odgovori i na pitanja o tome kada će ekspertski tim da predloži model za nastavak realizacije autoputa, nakon završetka prve dionice, te kada se planira početak gradnje priključka za prvu dionicu od Smokovca do Mateševa i koliko će to koštati. Pitanje za ministra je bilo i u kojoj je fazi je izrada studije opravdanosti za puni profil autoputa Bar - Boljare, čiju je izradu zahtijevala Evropska komisija. Na sva postavljena pitanja Nurković je dao šture odgovore, poput informacije da CRBC “izmješta dalekovode”, da su dobili 1,3 miliona od EK za izradu studije (što je odavno javnosti poznato), da je “neodmjereno govoriti o visini cijene radova” za petlju oko Smokovca...

Damjanović je “Vijestima” kazao da je odnos Nurkovića prema zahtjevu koji je upućen iz parlamenta još jedna potvrda da je u Skupštini trebalo formirati posebni odbor koji bi kontrolisao izgradnju autoputa.

Bonus video: