Demokratski front predstavio svoje simbole

Saopošteno je i da neće biti potrebe da se mijenja vizuelni identitet ukoliko se desi da SNP pristane da bude dio Fronta
197 pregleda 210 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 18:19h

Predstavnici Demokratskog fronta predstavili su danas audio-vizuelni identitet tog opozicionog saveza. Funkcioner DF Goran Danilović saopštio je novinarima da je osnovna boja plava, koja simboliše Evropsku uniju i posvećenost DF integracijama Crne Gore, dok je svečana pjesma DF himna EU "Oda radosti".

Slogani Fronta su predstavljeni kombinacijom ćirilice i latinice, što predstavlja težnju za ujedinjenjem i pomirenje u Crnoj Gori. Jedan od slogana Fronta je "Budućnost za sve" koja se, prema riječima Danilovića, mora zaslužiti, pa je i vrijeme da se sada nešto uradi po tom pitanju.

TV Vijesti, Aleksandra Mudreša

Jedan od slogana DF je "Jedinstvo, jednakost i demokratija", kao i "Budućnost za sve", "Sad je čas", "Crna Gora svih nas"...

Danilović je saopštio da će program Fronta biti predstavljen početkom septembra, najavljujući da će to biti najsveobuhvatniji do sada.

Odgovarajući na pitanje šta očekuju od odnosa sa SNP-om, funkcioner DF Koča Pavlović je rekao da je juče jasno saopšten stav tog saveza. Saopošteno je i da neće biti potrebe da se mijenja vizuelni identitet ukoliko se desi da SNP pristane da bude dio Fronta.

"Neće se mijenjati. Mi radimo u skladu sa konsenzusom, koji je u usklađen i sa SNP-om. Ne vidimo razlog da se ovo modifikuje, jer je ovo univerzalna ideja sa ciljem da se izvrši unutrašnje pomirenje u Crnoj Gori", rekao je Pavlović.

Inače, simbol Demokratskog fronta je golub sa maslinovom granom, koji simbolizuje pomirenje, a koji čini jedinstvo tradicionalne i moderne Crne Gore. Jedno krilo goluba je u crvenoj boji, što simbolizuje aktuelnu crnogorsku zastavu, a druga strana je u trobojci, koja simbolizuje nekadašnju zastavu Crne Gore, dok se po sredini nalazi maslinova grana u zelenoj boji.

Iz Fronta su pojasnili da boje na simbolu predstavljaju boje svih naroda u Crnoj Gori.

Bonus video: