Nuhodžić odbio predlog DF da se razmotre pisanje Pobjede i RTCG

Radunović je prije dva dana ukazao da su mediji, koji se finansiraju novcem građana Crne Gore, već počeli "beskrupuloznu kampanju odbrane režima"
60 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 21:42h

Predsjednik Odbora za medijsko praćenje izbornog zakona Mevludin Nuhodžić saopštio je da nema potrebe da to skupštinsko tijelo razmatra predlog potpredsjednika Nove Slavena Radunovića koji je zatražio da odbor sazove sjednicu na kojoj bi hitno razmotrili ponašanje “Pobjede” i RTCG.

Radunović je prije dva dana ukazao da su mediji, koji se finansiraju novcem građana Crne Gore, već počeli "beskrupuloznu kampanju odbrane režima", iako još nije predata nijedna lista kandidata za izbor poslanika u Skupštinu Crne Gore”, te da je jasno da je riječ o prljavom predizbornom marketingu protiv Demokratskog fronta.

Radunović: Pobjeda i RTCG već krenuli u prljavu kampanju>>>

"Pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji počinje danom potvrđivanja izborne liste učesnika predizborne kampanje. U ovom trenutku niko od potencijalnih učesnika u kampanji nije stekao to pravo, pa samim tim ni Demokratski front", rekao je Nuhodžić.

On je istakao da iz tog razloga i nema zakonskih uslova da Odbor razmatra Radunovićev predlog, te da je njegova inicijativa za zakazivanje sjednice preuranjena.

"Slične ili istovjetne teme koje bi inicirali potencijalni učesnici predizborne kampanje, prije početka kampanje, mogu biti predmet razmatranja isključivo od strane medijskih samoregulatornih tijela u fokusu dosljedne primjene Kodeksa novinara Crne Gore", objasnio je Nuhodžić.

Podsjetio je i na sastanak sa predstavnicima medija i samoregulatornih tijela u cilju uspostavljanja češće saradnje, naglašavajući da Odbor nema namjeru da narušava slobodu medija.

Pavlović: Iseliti "plaćene pljuvače" iz medija koje finansiraju građani

Član Odbora za medijsko praćenje izbornog zakona, poslanik PzP-a Koča Pavlović podržao je predlog Radunovića.

Pavlović je u saopštenju ocijenio da je crnogorski režim i "tobožnji" premijer Igor Lukšić dužan da odmah iseli sve svoje “plaćene medijske pljuvače” iz medija koje finansiraju građani Crne Gore”.

“To je poruka koju je skupštinski odbor za medijsku kampanju dužan da pošalje Igoru Lukšiću i da o tome obavijesti domaću i međunarodnu javnost”, rekao je Pavlović.

On je naveo da Lukšić može slobodno nahuškati sve "svoje medijske sluge na nas" i da frontu ne mogu nauditi "njihove laži, jezik mržnje i primitivna pljuvanja" jer je čitava poštena Crna Gora te "likove odavno prepoznala kao osobe koje su obraz i jezik dali u režimski najam".

“Ovoga puta im ta, nekada uspješna kampanja, neće dati efekta, jer su svi ‘režimski vitezovi’ već odavno potrošeni”, rekao je Pavlović.

Galerija

Bonus video: