Vešović: Đukanović, Lukšić i svi naši rade za Crnu Goru

Iz DPS kažu da će se poslije 10. septembra znati ko je nosioc liste i odgovaraju Daniloviću
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2012. 15:35h

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Časlav Vešović ocijenio je da crnogorska opozicija mišljenja i stavove uvijek traže van granica Crne Gore, te da, suočena sopstvenim iskustvom, smatra kako svi na domaćoj političkoj sceni dijele njihovu inferiornost.

Vešović je, komentarišući navode zamjenika predsjednika Nove Gorana Danilovića, koji je na svom Fejsbuk profilu prije dva dana pitao šta se dešava sa predizbornim programom DPS-SDP koalicije, te “neće li azerbejdžanski Milo predvoditi evropskog Igora”, rekao da će lista vladajuće koalicije “od prvog do posljednjeg kandidata za poslanika” na njihovoj listi slijediti interese Crne Gore.

“A ne drugih država. Zato je predznak naše koalicije više nego jasan. Naša spremnost i otvorenost za saradnju sa drugim državama predstavlja samo razlog više da dobijemo povjerenje birača i na narednim parlamentarnim izborima”, rekao je Vešović “Vijestima”.

Danilović: Lukšić evropski ili Đukanović azerbejdžanski? >>>

Podsjećajući na to da je, kako je kazao, jedan od lidera “takozvanog Demokratskog fronta javno priznao da je navijao protiv reprezentacije Crne Gore u Ajndhovenu”, Vešović je istakao da je “očekivano da prefiks njihove poslaničke liste bude 'anticrnogorski'“.

“Demokratski kapacitet glavnih sačinilaca 'Anticrnogorskog demokratskog fronta' su partije od kojih su u jednoj članovi Glavnog odbora na sjednici šrafcigerima razmjenjivali argumente, a druga je više puta demantovana od strane međunarodnih zvaničnika, nego što je imala kontakata sa njima i koja je opšte poznata kao politički multipraktik. To što su šrafciger i multipraktik upakovali i uvezali šarenom mašnicom, neće im pomoći da zaustave svoj politički ponor”, uvjeren je Vešović.

Iz DPS-a je saopšteno da su do 15. avgusta svi opštinski odbori održali sjednice, na kojima je, između ostalog, napravljen redosljed održavanja sastanaka mjesnih odbora DPS-a, gdje će se predlagati kandidati za poslanike u crnogorskom parlamentu.

Osim organa partije, pravo predlaganja imaju svi članovi DPS-a, koji to mogu raditi i elektronskim putem. Nakon tog postupka, koji će trajati do 10. septembra, Glavni odbor ce svesti listu i odrediti naziv, nosioca i raspored na listi.

Krajnji rok za dostavljenje poslaničkih listi je 19. septembar, a crnogorska javnost će prije tog roka biti upoznata sa listom i ponudom za naredni četvrogodisnji mandat, koja će biti generisana iz partijskih programa koalicionih partnera.

Galerija

Bonus video: