Danilović: Lukšić evropski ili Đukanović azerbejdžanski?

Zar je moguće da aktuelni premijer neće biti nosilac liste kad je Lukšić dobio datum pregovora i kad je njegova Vlada napravila pravo, malo čudo
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2012. 07:43h

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović upitao je juče šta je sa izbornim programom koalicije Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije.

“Danima je tema bila Demokratski front, kako se pregovara, ima li dogovora, šta je sa programom, gdje i zašto održavamo sjednice predsjedništva, jesmo li u Kolašinu, Mojkovcu, gledamo li se s kim, čujemo li se protiv koga? A kako bi bilo divno da za svoj novac možemo saznati šta je sa programom DPS-SDP koalicije? Zamislite žalosnu politiku, koja ima namjeru da bude pobjednička, a koja još ne zna ko će im biti nosilac liste, nosilac politike”, ocijenio je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

On je, između ostalog, još pitao i “šta je sa (Igorom) Lukšićem”, “zar Lukšićeva Vlada nije uradila pravo, malo čudo” i “zar Lukšić nije dobio datum pregovora”.

“Pa zar je moguće da aktuelni premijer neće biti nosilac politike? Neće valjda gledati u leđa Milu Đukanoviću koji se povukao jer je bio kočnica daljeg integrisanja Crne Gore? Neće valjda azerbejdžanski Milo predvoditi evropskog Igora? Ili, što bi rekli analitičari, neće Milo, otac nacije i smetnja integracije, biti drugi? Koji će onda biti Svetozar Marović, junački sine”, podijelio je Danilović sa internet prijateljima svoja razmišljanja.

Funkcioner Nove začuđen je i što još nijesu počeli radovi na “infrastrukturnim projektima”, koji su ranije bili zaštitni znak izborne kampanje koalicije na vlasti”.

“Da li je Igor bacio prvu lopatu betona u temelj jedne od mnogih hidroelektrana, na jednom od mnogih gradilišta, u jednom od mnogih kanjona iz kojih će poteći obnovljiva, zelena energija. Da li je Igor položio podvodni kabl od Tivta prema Italiji, kako ide sa utemeljivanjem Oraskomovog kompleksa na Luštici? Da ne pominjem autoput, pozliće nekome”, poručio je Danilović.

On je opomenuo da je “svaki slobodan čovjek morao u minulim danima osjetiti napad mučnine kada su pojedinci, dobro plaćeni parama poreskih obaveznika - bolje i od poslanika, analizovali političke prilike”.

“Nigdje, u ozbiljnom svijetu, izuzev kod nas, analitičar ne može biti onaj kojem se analiza svodi na pusto naklapanje tipa: ili će biti ovako ili će, pak, biti drugačije. Da ih ne pominjem pojedinačno, bilo bi neukusno da im na svom zidu dajem prostor”, ocijenio je Danilović, dodajući da vjeruje “da je mnozini preko glave primitivizma kojeg šire vladini mediji, namještenih tema, pitanja i odgovora”.

Program DF za par dana

Danilović je još saopštio da u Demokratskom frontu takvih nepoznanica nema.

“Nije ih bilo ni tri mjeseca prije izbora, nema ih ni sada. Program će biti najsveobuhvatniji jer će u njega uložiti energiju najbolji stručnjaci iz različitih oblasti u Crnoj Gori. I biće usvojen za par dana. I odmah objavljen.

I ništa ne krijemo, ništa se ne dešava mimo javnosti. Svaku informciju dijelimo, vodimo javnu politiku, ne zavrćemo jedni drugima ruke”, zaključio je on.

Galerija

Bonus video: