Forca ne zna za dogovor o nosiocu liste albanske koalicije

“Glavni odbor Force je na posljednjoj sjednici zaključio da treba nastaviti pregovore. Zalažemo se i za to da se procijene realne partijske snage"
4 komentar(a)
Vaselj Siništaj, Genci Nimanbegu, Foto: Luka Zeković
Vaselj Siništaj, Genci Nimanbegu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.08.2012. 09:15h

Predstavnik Albanske alternative Nik Đeljošaj ocijenio je da u toj partiji prihvataju da Vaselj Siništaj bude nosilac liste koalicije albanskih partija, ukoliko to podrže i ostali koalicioni partneri.

Đeljošaj je “Vijestima” potvrdio da se Siništaj vratio u Alternativu i ocijenio da rješenje da upravo on bude nosilac liste u toj partiji ne bi shvatili kao liderstvo, već kao odgovornost.

"Mislim da još nije vrijeme, niti ćemo mi biti ti koji će postvaljati ultimatume”, kazao je Đeljošaj.

Vaselj Siništaj nosilac liste albanskih stranaka >>>

Siništaj je napustio Albansku alternativu uoči prošlih parlamentarnih izbora zbog neslaganja sa odlukom da se Nik Đeljošaj kandiduje za nosioca liste. Siništaj je tada tražio da ponovo bude kandidovan za poslanika, navodeći da ima podršku većine članova stranačkih organa. Kada je njegova inicijativa odbijena napustio je stranku zajedno sa tadašnjim predsjednikom GO Tuzi Smailjom Maljićem Čunmuljajem, Nikolom-Nišom Gegajem, Ljindonom Đeljajem, Redžepom Čunmuljajem, Markom Gegajem i Redžepom Đokovićem.

Nakon toga Đerđ Camaj postavljen je za vršioca dužnosti stranke, dok je Siništaj na izborima 2009. godine ušao u parlament kao predstavnik albanske koalicije “Perspektiva”.

Alternativa već ima sporazum sa Demokratskom partijom, kojim je definisan zajednički izlazak na izbore, a koji je potpisan prije ujedinjenja sa Građanskom inicijativom

“Naš politički stav je jasan, podržavamo formiranje što veće koalicije, koja će imati većinski legitimitet da svoje političke zahtjeve, na partnerskoj osnovi, najbolje moguće realizuje sa onom većinom koja se bude formirala u Skupštini Crne Gore, sa podrškom evro-atlantskim integracijama.

Poslanik Force Genci Nimnbegu kratko je kazao “Vijestima” da zvaničnih dogovora o nosiocu liste nije bilo.

“Glavni odbor Force je na posljednjoj sjednici zaključio da treba nastaviti pregovore. Zalažemo se i za to da se procijene realne partijske snage”, istakao je Nimanbegu.

Bonus video: