Afera Telekom: Miličković nudi da plati Čarapić put u SAD

Bivši direktor Euromarket banke Branimir Pajković kazao je juče da je ključni zadatak u aferi Telekom da se utvrdi ko je od crnogorskih zvaničnika primio mito
91 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2012. 16:29h

Predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Elektroprivrede Crne Gore Vasilije Miličković ponudio je juče pomoć u istrazi korupcionaške afere vezane za privatizaciju Crnogorskog telekoma.

„Zbog rasvjetljavanja te, i svih drugih korupcionaških afera, spreman sam platiti troškove putovanja na suđenje jednom opozicionom poslaniku i VDT (Ranki Čarapić) sa molbom da obrate pažnju na ulogu firme Fiesta Investments LTD sa Mauricijusa, kojoj je Vlada plaćala i posredovanje u emitovanju satelitskog signala državne RTCG“, naveo je Miličković u reagovanju “Vijestima”.

On je ocijenio da je „jedini model privatizacije privrede trebalo da bude izbor strateškog partnera kroz dokapitalizaciju jer bi u tom slučaju kompletan strani kapital završio na žiro računu preduzeća, prevashodno za dobro te kompanije i njenih radnika“.

„Kako ova Vlada radi sve na štetu radnika i privrede, a u svoju korist, pratim sve privatizacione procese koji su protkani visokom korupcijom, pa i ovo u vezi sa Telekomom“, naveo je Miličković.

Vjerujem da tužilaštvo sve ovo prati

“Predsjednik Vlade (Igor Lukšić) je nedavno komentrašiću aferu “Telekom” istakao da su institucije posvećene rasvjetljavanju svih okolnosti i otklanjanju svih sumnji koje se tiču privatizacije Telekoma, odnosno postprivatizacionog perioda, a novi institut parlamentarne istrage dodatno doprinosti transparentnosti procesa.

U tom smislu i sve nove okolnosti i vjerujemo da su pod pažnjom nadležnih institucija koje su i jedine relevantne i odgovorne da reaguju i preduzmu određene radnje”, saopšteno je “Vijestima” iz Lukšićevog kabineta.

Lukšićev kabinet je to saopštio odgovarajući na pitanja šta premijer planira preduzeti povodom najnovijih otkrića o aferi Telekom i da li je Pajkovićeva izjavu da je spreman na “punu saradnju” sa američkom Komisijom za hartije od vrijednosti svojevrsni šamar za crnogorske institucije na čelu sa tužilaštvom.

Pajković: O aferi malo znam, bitno je naći krivce

Bivši direktor Euromarket banke Branimir Pajković kazao je juče da je ključni zadatak u aferi Telekom da se utvrdi ko je od crnogorskih zvaničnika primio mito i da li im je u tome neko pomagao.

To što je preksinoć na svom blogu napisao da nudi “punu saradnju” američkoj Komisiji za hartije od vrijednosti, Pajkoviću je juče djelovalo “kao čist višak, jer o pomenutoj aferi zna veoma malo (ili skoro ništa), a Amerikanci su svoj posao odavno završili”.

“Mene interesuje da se ova priča završi i da se konačno utvrdi ko je u njoj i za šta odgovoran. Zato neka državni organi, poslanik Andrija Mandić i njegov Anketni odbor, urade svoj dio posla kako bi se došlo do istine i izašlo iz atmosfere 'drž’te lopova'”, poručio je Pajković, reagujući na navode Mandića da tužilaštvo i ostali državni organi “nijesi ni pokušali da uhapse” odgovorna lica u Euromarket banci.

Galerija

Bonus video: