Popović: Reakcija podgoričkih liberala je ishitrena

"Odluku o načinu izlaska na izbore neće donositi nijedan opštinski odbor nego Glavni odbor prema statutu partije", kazao je Popović "Vijestima"
60 pregleda 16 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.08.2012. 10:36h

Predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović smatra da je reakcija podgoričkog odbora vjerovatno ishitrena i da će o načinu izlaska na izbore odlučivati najviši organ partije.

Opštinski odbor je prekjuče poručio da nema namjeru da raskida koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Bošnjačkom strankom (BS) u Podgorici, uprkos tome što je rukovodstvo partije ranije saopštilo da će do 25. avgusta predložiti Glavnom odboru (GO) da li da nastupe samostalno ili u koaliciji, vjerovatno u okviru Demokratskog fronta sa kojim su razgovarali.

Predstavnici tog odbora su ranije prisustvovali zajedničkoj sjednici Savjeta i Predsjedništva LP u Budvi na kojoj je odlučeno da će GO donijeti konačnu odluku, pa predsjednik LP kaže da mu "nije jasno što je u pitanju".

Predstavnici tog odbora su ranije prisustvovali zajedničkoj sjednici Savjeta i Predsjedništva LP u Budvi na kojoj je odlučeno da će GO donijeti konačnu odluku, pa predsjednik LP kaže da mu "nije jasno što je u pitanju"

"Odluku o načinu izlaska na izbore neće donositi nijedan opštinski odbor nego Glavni odbor prema statutu partije", kazao je Popović "Vijestima".

LP je ranije saopštio da je na sjednici organa partije odlučeno da se da snažna podrška rukovodstvu za nastavak započetih aktivnosti u cilju povratka liberala u državni parlament, dok je predsjednicima opštinskih odbora naloženo da do sjednice GO upute prijedlog izlaska na lokalne izbore u Budvi, Kotoru i Nikšiću.

Predsjednik LP je vodio preliminarne razgovore sa čelnicima Demokratskog fronta, ali je tada kazao da odluka o eventualnom pristupanju tom političkom savezu zavisi od partijskih organa.

Iz Demokratskog fronta je saopšteno da je Liberalna partija dobrodošla u Front, ako prethodno raskine koaliciju sa DPS-om na lokalnom nivou.

Međutim, predsjednik podgoričkog odbora Esad Šainović je čelnicima DF prekjuče poručio da odluka o sklapanju koalicije "isključivo zavisi od samih liberala i njihovih organa koji po statutu takve odluke donose".

"A ne nikako od grupa, koje žele da ovakvim 'demokratskim' rezovima unizi sve što je dio demokratskih dostignuća i standard", kazao je Šainović.

Prema njegovim riječima, liberali su svoje koalicije sami sklapali i samo ih oni mogu raskidati.

"Koaliciju sa DPS-om i BS-om u Podgorici nemamo namjeru raskidati sve dok ona funkcioniše na kvalitetan i zadovoljavajući način, kao što je to do sada i bio slučaj", naglasio je Šainović.

Liberalima, kako je naveo, nijesu potrebni savjetnici, dušebrižnici, niti mentori da im govore šta i kako da rade.

Bonus video: