Bogosavljević : Za DPS radimo istraživanje i analizu

Srđan Bogosavljević tvrdi da nije konsultant najjače partije i da samo radi svoj posao, istražuje tržište, medije i javno mnjenje u Crnoj Gori
5 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2012. 07:20h

Direktor beogradske agencije “Ipsos stratedžik marketing” Srđan Bogosavljević reagovao je na tekst objavljen u “Vijestima” pod naslovom “Bogosavljević savjetuje DPS”, ocjenjujući da su neki navodi potpuno netačni. U reagovanju se navodi:

“Nisam politički konsultant, niti se bavimo time. Nismo za tako nešto angažovani od bilo koga, pa ni od DPS-a, kako se navodi u tekstu. Bavimo se istraživanjima tržišta, medija i javnog mnjenja i u tom svojstvu smo prisutni dugi niz godina u Crnoj Gori.

Do sada smo sproveli mnoštvo istraživanja u Crnoj Gori, pa i istraživanja za DPS

Po pravilu istraživanja se naručuju jednokratno, tako da nemamo nikakav ugovor ili precizan dogovor da li ćemo tokom izborne kampanje raditi još neko istraživanje.

Naravno da ćemo se rado odazvati pozivu da i uradimo još istraživanja, koje po pravilu obuhvata i analizu i interpretaciju podatka, ako nam se takav poziv i uputi - ali svakako nećemo biti politički konsultanti.

To naprosto nije područje naše ekspertize, pa nam niko - pa ni DPS tako nešto ni ne traži, niti bismo tako nešto mogli da prihvatimo.

Lično mislim da je pametno da u predizbornim kampanjama stranke angažuju stručnjake za komunikaciju, ali da li je ili nije DPS nekoga angažovao, to vjerovatno treba provjeriti sa njima.

Ja, naravno, i kao dugogodišnji istraživač, i kao profesor statistike na Beogradskom univerzitetu (ne Singidunuma, kako piše u tekstu), povremeno prihvatim da dam intervju - i ono što ste citirali jesam rekao prije nekoliko mjeseci i mislim da je jasnije šta sam mislio kada se pogleda cijeli tekst.

To sam rekao kao stav čovjeka koji prati zbivanja, i koji ima dosta uvida u podatke, a ne kao izvod iz nekakve strateške analize pripremljene za bilo koje svrhe, što se iz cjelokupnog teksta, rekao bih, jasno vidi”, piše u reagovanju Bogosavljevića.

Bonus video: