Vešović: Građani znaju da je DPS najbolji izbor

Ta partija “od filovanja novinarskih izvještaja neće imati nikakvu štetu u smislu pobjede na predstojećim izborima”
0 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.08.2012. 19:00h

Zbog činjenice da DPS uživa najveće povjerenje birača, zvanična i nezvanična opozicija pokušava da nas građanima predstavi u što gorem svjetlu, ali im to ne polazi za rukom, ocijenio je portparol DPS-a Časlav Vešović.

Zato su se, navodi on, okrenuli stranim diplomatama i novinarima, “ne bi li ih zloupotrijebili i postigli zacrtani cilj”.

“A to je rušenje demokratski izabrane vlasti u Crnoj Gori. Koliko god nastojali da ugroze našu političku dominaciju, u tome neće uspjeti”, tvrdi Vešović.

Njemački list “Zidojče cajtung” objavio je prije dva dana da lider DPS-a Milo Đukanović i dalje drži sve u političkom i poslovnom svijetu Crne Gore, iako se zvanično povukao sa državnih funkcija, dok je američki “Fajnenšel tajms” objavio da Crna Gora uživa reputaciju švercerskog raja, a vladajuća koalicija ima problem zbog optužbi za korupciju koje uključuju Đukanovića, njegovu porodicu i njemu bliske ljude.

Vešović, međutim, navodi da građani znaju da je DPS najbolji izbor, i da ta partija “od filovanja novinarskih izvještaja neće imati nikakvu štetu u smislu pobjede na predstojećim izborima”.

“Onda bi zvanična i nezvanična opozicija trebalo da se zapita kome pravi štetu takva priča o Crnoj Gori. Jasno je da je pravi samoj državi i svim njenim građanima. Ako je to cilj njihove politike, onda ne zaslužuju ni da budu dio javnog života u našem društvu, a kamoli da budu vlast”, istakao je Vešović.

Opoziciju za to, smatra on, vjerovatno i nije briga, jer “Crnu Goru i ne doživljavaju kao svoju državu”.

“Pomoć imaju od strane pojedinih domaćih medija, koji tekst svakog blogera ili novinara iz inostranstva, u kojem Crnu Goru predstavljaju kriminogenom državom, nastoje da predstave stavom zemlje iz koje oni dolaze”, istakao je Vešović, podsjećajući da je zvaničan stav oko demokratičnosti Crne Gore saopšten 29. juna kada je Evropski savjet donio odluku o početku pregovora o pristupanju Evropskoj uniji.

Bonus video: