Raskol u Stranci penzionera zbog Demokratskog fronta

„Mi nastavljamo svoj rad, a druga separatistička strana može samo kroz svoju partiju ili sudskim putem da zatraži nasljeđe imena i podjele sredstava“
0 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Savo Prelević
Vojo Vuletić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.08.2012. 17:15h

Četiri člana Glavnog odbora Stranke penzionera i invalida juče su negirala da je ta partija pristupila Demokratskom frontu, navodeći da izbor Voja Vuletića za vršioca dužnosti stranačkog predsjednika nije u skladu sa partijskim Statutom.

Oni su na konferenciji za novinare kazali da su to razlozi zbog kojih je došlo do rascjepa unutar Glavnog odbora (GO) te stranke.

„Mi nastavljamo svoj rad, a druga separatistička strana može samo kroz svoju partiju ili sudskim putem da zatraži nasljeđe imena i podjele sredstava“, pojasnio je funkcioner stranke Miloje Šestović.

Međutim, Vojo Vuletić tvrdi da je, u vrijeme održavanja konferencije za novinare, održana sjednica GO na kojoj su uz Šestovića, iz stranke isključeni i Mihailo Ivanović, Slobodan Velimirović i Miladin Kadić. Prema njegovim riječima, sjednica GO je bila prilika funkcionerima da iskažu nezadovoljstvo radom stranke.

„Donijeta je odluka i o raspuštanju podgoričkog opštinskog odbora kojim je rukovodio Ivanović koji je zajedno sa Kadićem neovlašćeno prenio dio sredstava na opštinski odbor bez ovlašćenja GO, oko 2.300 eura, da bi imali para za ove akcije koje prave u ime partije“, kazao je Vuletić.

Sukob između Vuletića i dijela funkcionera traje već nekoliko sedmica, a neposredno nakon što je izabran za v.d. predsjednika stranke tražili su njegovo razrješenje i optuživali ga za puč. Njih četvorica juče su “Vijestima” ponovili da je Vuletić izabran nepropisno nakon što je na ranijoj sjednici GO pitao članove: „Ko je za mene?“.

Tada ga je, prema riječima jednog od njih, podržala većina misleći da se to pitanje odnosi na njegovo članstvo u Građanskom frontu.

Oni su juče novinarima dostavili dopis Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kojim je odbijen zahtjev Vuletića da se u registru imenuje kao vršilac dužnosti predsjednika i jedino legitimno lice za predstavljanje i zastupanje partije, uz obrazloženje da je izbor izvršen suprotno odredbama Statuta.

„Iz toga jasno proizilazi da je Miladin Kadić i dalje jedino legalno i legitimno izabrani predsjednik partije i prema odredbama Statuta jedino ovlašćeno lice za sazivanje Glavnog odbora“, kazao je Kadić.

Oni su na konferenciji kazali da je Vuletićevo istupanje obmana Demokratskog fronta, institucija i političkih subjekata u Crnoj Gori i da će se prava odluka o pristupanju jedinstvenom savezu donijeti na sjednici Glavnog odbora 15. avgusta.

Bonus video: