Demokratski front ponovio: Pričaćemo sa SNP-om kad odluče

Front ulaskom SNP-a može biti osnažen, ali ne i oštećen, ako njihova odluka bude negativna
75 pregleda 18 komentar(a)
Goran Danilović i Predrag Bulatović, Foto: Arhiva Vijesti
Goran Danilović i Predrag Bulatović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.08.2012. 16:26h

Demokratski front neće razgovarati sa liderom Socijalističke narodne partije (SNP) Srđanom Milićem, sve dok se ta partija ne izjasni o eventualnom pristupanju tom antirežimskom savezu, rekao je potpredsjednik Nove srpske demokratije i član Predsjedništva Fronta Goran Danilović.

Milić je ranije kazao da je spreman da razgovara sa Miodragom Lekićem o pristupanju Frontu, ali bez prethodnog uslovljavanja, a odluka o tome biće donijeta na sjednici Glavnog odbora u nedjelju. Milić je pozvao Lekića da razgovaraju o obezbjeđivanju fer uslova za izbore, što je ovaj odbio.

Danilović je podsjetio da je nakon sjednice Predsjedništva Demokratskog fronta upućen odgovor SNP-u na taj poziv, u kojem je ponovljen stav da je civilizovano i normalno da najprije SNP donese odluku o tome jesu li dio Fronta ili ne.

“A potom da razgovaramo i o temama kakvi su uslovi, jer nam je to zajedničko. Ako će da razgovaraju o uključenju u Front mi smo tu, ali nikad od SNP-a nijesmo dobili ni želju, ni interesovanje da na tu temu pričaju. Nije mi jasno o čemu se radi uopšte, a vjerujem da ni javnosti to nije jasno. Stojimo im na raspolaganju 24 sata”, rekao je Danilović “Vijestima”.

Naglasio je i da Front ulaskom SNP-a može biti osnažen, ali ne i oštećen, ako njihova odluka bude negativna. Kazao je i da će poštovati svaku odluku te partije.

“Samo ne znam što se sad od nas očekuje. Mi naše odluke nećemo mijenjati. O uslovima ćemo pričati kad budemo načisto jesu li oni sa nama ili ne. Nakon toga ćemo znati gdje je ko i sa kojih pozicija razgovaramo, jesmo li jedan ili dva tima. Pomalo je smiješno obavještavati da nas čekaju, a mi smo rekli da čekamo da oni donesu prvo odluku, pa da pristupimo stvaranju platforme o zajedničkim uslovima”, kazao je Danilović.

“Ne vjerujem da bi iko tako mogao da nastupi prema nama. Nama je važno da uslijedi njihova odluka i da budemo otvoreni do kraja”

On nije želio da komentariše navode portala “Analitika”, prema kojima je SNP pristup frontu uslovio zahtjevom da joj u koalicionom sporazumu pripadne pola poslaničkih mandata i da, u slučaju osvajanja vlasti, dobiju mjesta premijera i ministara unutrašnjih poslova i finansija.

“Ne vjerujem da bi iko tako mogao da nastupi prema nama. Nama je važno da uslijedi njihova odluka i da budemo otvoreni do kraja”, rekao je Danilović.

Šef medijskog pula SNP-a Dragan Koprivica negirao je da će ta partija od Fronta tražiti da joj po koalicionom sporazumu pripadne pola poslaničkih mandata i čelne funkcije ako osvoje vlast, pojašnjavajući da je to predlog člana Glavnog odbora Božidara Vujičića iz Budve.

“Navodni predlog i zahtjevi SNP-a u vezi sa djelovanjem opozicije nije autentičan, jer je to samo jedan predlog jednog člana GO. SNP ne postavlja nikakve uslove za vođenje razgovora oko okupljanja opozicionih partija. Ti eventualni razgovori bi trebalo da se obave do sjednice GO SNP-a, koja je zakazana za nedjelju”, istakao je on

Bonus video: