Goran Đurović: Treba pitati građane o parlamentarnom kanalu

Iako je Savjet prihvatio izmjenu zakona koja predviđa njegovo uvođenje, Đurović kaže da nemaju neophodne informacije o pojedinostima
77 pregleda 0 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Vijesti online
Goran Đurović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 29.07.2012. 09:52h

Prije formiranja parlamentarnog kanala trebalo bi sprovesti istraživanje javnog mnjenja, kako bi nadležni znali da li imaju podršku građana koji će učestvovati u njegovom finansiranju, smatra član Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG), Goran Đurović.

Generalni direktor, Rade Vojvodić, je ranije kazao da bi dodatni kanal, na kojem bi građani od jeseni redovno pratili skupštinska dešavanja, koštao Javni servis između 800 hiljada i milion eura.

Iako je Savjet prihvatio izmjenu zakona koja predviđa njegovo uvođenje, Đurović kaže da nemaju neophodne informacije o pojedinostima.

“Nejasno je kako to treba da izgleda u praksi, a ne znamo još uvijek da li bi to bila posebna redakcija koja će se baviti parlamentarnim kanalom”, kazao je Đurović.

Dobro je, smatra on, što je Vojvodić predložio da se napravi tim ljudi koji će precizirati očekivanja i potrebe parlamenta, “kako bi na dobar način odgovorili zahtjevima koji su pred Televizijom”.

Đurović je naveo da lično nema ništa protiv da oni koji su zainteresovani mogu pratiti dešavanja u Skupštini.

“To pitanje je bitno i za građane. Ukoliko se pokaže da nema interesovanja, onda se može dovesti u pitanje cjelokupni proces za nastavak ostvarivanja ideje parlamentarnog kanala, ali za sada, kao što je Savjet poručio, postoji potpuna podrška za ostvarenje inicijative”, dodao je Đurović.

Prema njegovim riječima, mora se imati u vidu da je finansiranje Javnog servisa prilično ugroženo i da teško može razmišljati o kvalitetu kanala bez dodatnog novca.

Finansiranje Javnog servisa je prilično ugroženo i teško može razmišljati o kvalitetu kanala bez dodatnog novca, kaže član Savjeta RTCG

Bonus video: