Danilović: Veliko interesovanje za pristupanje Demokratskom frontu

On je ponovio da svaki politički opozicioni subjekt treba, u skladu sa vlastitim interesom, da donese osluku pristupa li ili ne Demokratskom frontu
109 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2012. 16:52h

Strategija Demokratskog fronta da neće utica na bilo koga da im se priključi, dovela je do velikog interesovanja mnogih subjekata i pojedinaca koji su mu proteklih dana pristupili, ocijenjeno je danas na sjednici Predsjedništva Fronta.

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije, Goran Danilović, kazao je da je Predsjedništvo Demokratskog fronta, kojim je predsjedavao Miodrag Lekić, analiziralo dosadašnji proces rada i formiranja te političke organizacije.

„Ocijenili smo da smo više nego zadovoljni procesom koji se odvija i onim kako javnost percipira našu namjeru da, formirajući i jačajući Front, spremimo jak politički odgovor na alternativu postojećem beznađu“, naveo je Danilović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je rekao da je Predsjedništvo je zahvalilo „svim pojedincima i subjektima iz sfere političkog i socijalnog života, svima koji su i do sada učestvovali u javnom biću Crne Gore a pridružili su se u proteklih nekoliko dana Frontu, vjerujući da je naša ideja spasonosna i suštinska u ovom trenutku u Crnoj Gori“.

„Konstatovali smo kako ovaj proces, u skladu sa planiranim, treba nastaviti, kako treba intenzivno i naporno raditi i cijeli avgust, bez obzira što dolazi vrijeme godišnjih odmora, i kako treba podržati širenje ideja Fronta i učvršćivanje njegove infrastrukture i na lokalnom nivou, jer je interesovanje značajno“, kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, Lekić je obavijestio Predsjedništvo da proces konstituisanja Savjeta, na osnovu Sporazuma o osnivanju Fronta, ide najboljim mogućim putem.

„I da će tokom sljedeće radne sedmice biti konkretnih poteza koji će ohrabriti javnost i pokazati da će i savjet demokratskog fronta biti jedno od tijela koje će nam služiti na ponos, i koje će mnogim građanima u Crnoj Gori uliti povjerenje da uliti povjerenje da je sudbina svih političkih procesa koji predstoje našoj zajednici u našim rukama“, naveo je Danilović.

On je kazao da će Lekić u narednih nekoliko dana obaviti niz konsultacija sa pojedincima iz javnog života Crne Gore „koji svojim profesionalnim anfažmanom i političkim djelovanjem u javnosti ne ostavljaju nikoga ravnodušnim“.

Odlučeno je i da pojedinci iz Predsjedništva preuzmu konkretne obaveze i odgovornosti za određene segmente djelovanja Fronta prema javnosti.

„Tako da svi koji su zainteresovani za komunikaciju sa Demokratskim frontom i za uključivanje u njegov rad, mogu u najkraćem roku dobiti sve neophodne odgovore i napraviti svu neophodnu komunikaciju, bez do sada poznatih i komplikovanih procedura u tom smislu“, pojasnio je Danilović.

Na sjednici je konstatovano i da je Lekić uradio pravu stvar kada je saopštio da Demokratski front neće nijedni potezom vršiti nikakvu vrstu pritika na bilo koji subjekt da se izjasni ili da im se priključi.

„Ta izjava koju je Lekić ranije saopštio, danas je samo osnažena. Smatramo da je to politički korektno i da predstavlja neku vrstu civilizacijskog iskoraka u komunikaciji“, kazao je Danilović.

On je ponovio da svaki politički opozicioni subjekt treba, u skladu sa vlastitim interesom, da donese osluku pristupa li ili ne Demokratskom frontu.

„Tako da mi u tom pravcu nećemo mijenjati strategiju, a da smo u pravu govori i to da je upravo tako postavljena strategija dovela do velikog interesovanja mnogih subjekata i pojedinaca koji su proteklih dana pristupili Frontu“, naveo je Danilović.

Galerija

Bonus video: