Vešović: Milo Đukanović nikad nije napadao medije

Prema istraživanju Medijske organizacije Jugoistočne Evrope, Đukanović je jedan od balkanskih političara koji neprimjereno govore o medijima
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2012. 08:26h

Milo Đukanović nikad nije napadao medije, već je dok je bio premijer stvarao ambijent u kojem se afirmisala sloboda medija, tvrdi portparol DPS-a, Časlav Vešović.

Prema istraživanju Medijske organizacije Jugoistočne Evrope, Đukanović je jedan od balkanskih političara koji neprimjereno govore o medijima.

Kao primjer negativnog odnosa prema medijima naveli su Đukanovićev intervju za beogradski nedjeljnik „Vreme“ u kojem je kazao da dnevni listovi „Vijesti“ i „Dan“, kao i nedjeljnik „Monitor“ rade protiv njega i Crne Gore.

"Predsjednik DPS-a nikada nije napadao medije. Dok je bio na čelu izvršne vlasti, stvarao je ambijent u kojem se afirmisala sloboda medija. Međutim, takvo stanje su pojedini predstavnici javnog informisanja zloupotrijebili, pa su novinarsku slobodu pretvorili u slobodu blaćenja", kaže Vešović.

Vešović elaborirajući zadatke novinara, kaže da je uloga medija da tačno i objektivno informišu građane o aktuelnim zbivanjima, a kada to ne čine – moraju biti spremni na kritiku.

"Ali, ovdje nije riječ o kritici koja je upućena medijima, već osobama koje imaju jasne političke ambicije. U oba slučaja imamo pravo da saopštimo naš stav o njima. Kada oni, bez ikakvog osnova, šire neistine o našoj partiji – to je, po njima, odraz demokratije, a kad mi te njihove 'istine' nazovemo pravim imenom – onda je to napad na slobodno novinarstvo. S obzirom na veze Medijske organizacije Jugoistočne Evrope i medija o kojima govorimo, ne čudi sadržaj njihovih izvještaja", kazao je Vešović.

Galerija

Bonus video: