Članovi Stranke penzionera optužili v.d. predsjednika Vuletića za puč

Vuletić je za TV Vijesti kazao da je 21 član odbora glasao za njega i da većina članova podržava njegovu borbu za boli život penzionera
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 17:40h

Trenutni vršilac dužnosti predsjednika Stranke penzionera Vojo Vuletić nije po volji njegovom prethodniku Miladinu Kadiću i dijelu članstva.

Skoro dvije sedmice nakon što je Vuletić izabran na tu dužnost njegove kolege iz Stranke penzionera sazvale su konferenciju za novinare i optužile Vuletića za puč.

Slobodan Velimirović je na presu kazao da je izvršena smjena čelnog čovjeka te partije "urađena nestatutarno i nasilnički", što je Vuletić negirao kazavši da je i sam smjenjeni Kadić glasao, čestitao mu na izboru i prepustio mu predsjedvanje na sjednici na kojoj je izabran i dodao da njegove kolege iz partije ne brane Kadića već štite svoje pozicije i "naloge koje su dobili da mogu da naprave puč u partiji".

Vuletić je za TV Vijesti kazao da je 21 član odbora glasao za njega i da većina članova podržava njegovu borbu za boli život penzionera.

TV Vijesti, Marko Mišić

Velimirović je za Vuletića kazao da je "opijen staračkom željom za vlašću i ponesen aktivnostima MANS-a, obilazeći stepeništa i dvorišta institucija sistema shvatio da je vrijeme da se proglasi liderom stranke".

"To ne može da potrese partiju", smatra Vuletić, dodajući da može biti ljekovito, te da će organi i članovi partije vidjeti sa kim su imali posla.

Dušan Ćetković je kazao da sve ovo dovodi do sumnje da je po srijedi predizborna trgovina.

Vuletić je kazao "da postoji mogućnost trgovine i namještanja, međusobnih dogovora ko na koje mjesto u partiji da dođe da bi mogli da stvore svoj uticajni klan".

Prethodni predsjednik partije Miladin Kadić kazao je da na njega nije vršen nikakav pritisak od strane vlasti, dodavši da će ta stranka izaći na izbore.

Galerija

Bonus video: