kadrovi, a ne razvoj

Budžet Glavnog grada: Ostvareno 20, umjesto planiranih 22 miliona eura

"Ukazivali smo i ranije da će vaš budžet zavisiti isključivo od prodaje zemljišta, ali ne možete dovijeka prodavati", kazao je Bečić
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 13:35h

Diskutujući povodom informacije o realizaciji budžeta Glavnog grada u prvom polugodištu 2012. predstavnici opozicionih partija kritikovali su činjenicu da je ostvareno 20 umjesto predviđenih 22 miliona eura.

Odbornik SNP-a Aleksa Bečić kazao je da se "jasno radi o potrošačkom budžetu isključivo za zadovoljavanje potreba administracije, a ne potreba razvoja grada".

"Ukazivali smo i ranije da će vaš budžet zavisiti isključivo od prodaje građevinskog zemljišta, ali ne možete dovijeka prodavati", rekao je Bečić.

On je prokomentarisao da će biti interesantno pratiti kakvu će kampanju u Podgorici voditi DPS i SDP.

"Ako nastupe u koaliciji, onda će se na istoj listi naći Mugoša, Konjević i Krivokapić.

"Ako nastupe u koaliciji, onda će se na istoj listi naći Mugoša, Konjević i Krivokapić. Biće zanimljivo vidjeti ko će na toj listi biti prvi - Mugoša ili Konjević", kazao je Bečić

Biće zanimljivo vidjeti ko će na toj listi biti prvi - Mugoša ili Konjević", dodao je Bečić, naglašavajući da među tim partijama postoji načelan dogovor koji on uzima sa rezervom.

Šef kluba odbornika SDP-a Đorđe Suhih konstatovao je da se u Glavnom gradu osjeća kriza, a posebno su smanjeni izdaci za kapitalne projekte. On smatra da ne bi trebalo da se štedi na sportu i kulturi.

Odbornik kluba SNP-a Vladimir Vujović kazao je da se gradonačelnik Miomir Mugoša "nije ponio kao dobar domaćin".

"Dobar domaćin je onaj koji štedi sa dna, a ne sa vrha koša", kazao je on.

Zamjerajući što se Mugoša nije pojavio na početku sjednice, Vujović je rekao da je namjeravao upitati gradonačelnika zašto se nije štedjelo u godinama kad su se ostvarivali milioni dobiti.

"Dobar domaćin je onaj koji štedi sa dna, a ne sa vrha koša", kazao je Vujović

On smatra da se lokalna vlast umorila i da nema dovoljno motiva, da je izgubila osjećaj za opšti interes, izuzev onog ličnog.

Odgovarajući na optužbe opozicionih odbornika, podgorički sekretar za finansije Miomir Jakšić je naveo da vlast mora da bude realna dok je opozicija sklona da sa svojim kritikama "ode u fantaziju".

"Oni zaboravljaju da budžet ne pada sa neba", kazao je.

Kolektor u Botunu - gotova stvar

Skupština Glavnog grada dala je saglasnost na odluku upravnog odbora Vodovoda o raspisivanju tendera za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Botunu.

Korak bliže kolektoru u Botunu>>>

Odbijen je prijedlog SNP-a da se pitanje kolektora ne razmatra, jer se o njemu nije izjasnila skupština GO Golubovci.

Botunjanima je dosta jedan KAP>>>

Saglasnost je data glasovima DPS-a, dijela SDP-a, Liberalne i Bošnjačke partije, te Narodne stranke, a protiv su bili odbornici SNP-a.

Lokacija gdje će se graditi kolektor u Botunu

Galerija

Preporučujemo za Vas