Danilović Lukšiću: Prošetajmo kilometrima izgrađenog autoputa

Nemojte nakon izbora da bude da niste znali kako nije počela izgradnja puta, da nema kraka gasovoda, aerodroma u Beranama
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 11:41h

Potpredsjednik Nove Goran Danilović pozvao je premijera Igora Lukšića da nakon premijerskog sata, zajedno u cipelama prošetaju prvim kilometrima izgrađenog auto puta od Podgorice do Boljara.

Danilović je, pitajući Lukšića hoće li gradnju tog projekta opet početi u jeku predizborne kampanje, podsjetio crnogorske građene na scenu u Gornjim mrkama oktobra 2009.

"Nisam krio pozitivni cinizam u pitanju 15.10.2009, prisjetite se dragi građani, jer nam slijede izbori, divne slike iz Gornjih mrka, divne tende, lijepih cvjetića na reverima bivših premijera Crne Gore, Srbije i Hrvatske (Milo Đukanović, Mirko Cvetković i Jadranka Kosor) kako kažu da je to istorijski trenutak. Predlažem da odemo sad vi i ja i da posjetimo gradilište i da u cipelama obiđemo prve kilometre auto puta", rekao je Danilović.

On je, nadovezujući se na pitanje šefa kluba poslanika SDP-a Borislava Banovića o izgradnji kraka gasovoda kroz Crnu Goru, rekao da mu je tek sad jasno zašto se sve vrijeme čeka gradnja auto-puta.

"A mi čekamo da provučemo cijevi za gasovod ispod auto puta. To što danas nemamo autoput, to što danas imamo, a biće ipak da nemamo, početak gradnje na Luštici, a ako imate bolje informacije 'ajte da u ciplema prošetamo hotelskim kompleksom tamo. Vi ćete napraviti vizuelnu prezentaciju. Nemojte nakon izbora da bude građani da nijeste znali kako nije počela izgradnja puta, kako nema kraka gasovoda, kako nema aerodroma u Beranama, kako nema kompleska na Luštici", poručio je Danilović.

Uvjeren da je izgradnja auto-puta sve izjesnija, "uprkos cinizmu u pitanju Danilovića", Lukšić je rekao da bi volio kad bi bili naftni potencijal i kada bi svoje prihode mogli da usmjerimo u izgradnju kompleksnih projekata.

"Moramo voditi računa da bilo koju opciju koju izaberemo neće uticati na budžet zemlje. Pitanje izgradnje biće razmotreno nakon tehno-ekonomske studije. Izgradnja postaje sve izvjesnija, uprkos cinizmu u vašem pitanju", odgovoriio je Lukšić Daniloviću.

Galerija

Bonus video: