Komedija privedena kraju: Bošković opet potpredsjednik Tivta

Bošković je prije nekoliko mjeseci tužio Opštinu Tivat, jer je bio nezadovoljan iznosom novca koji je, kao navodno stambeno nezbrinuta osoba, dobio od te iste Opštine
188 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2012. 15:36h

Glasovima 16 prisutnih odbornika koalicije DPS-SDP za potpredsjednika Opštine Tivat opet je izabran lider tivatske SDP Krsto Kiko Bošković, na predlog gradonačelnika Dragana Kankaraša (DPS).

Opštinska izborna komisja je prethodno saopšila da je Bošković 12.jula podnio ostavku na mjesto odbornika na kojem ga je juče i formalno zamijenila Marija Pasković.

Sve to ne bi bilo čudno da Bošković prije nešto više od mjesec dana nije podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Opštine, kako bi tada kao odlučujući,sedamnaesti odbornički glas dao za izbor novog predsjednika SO Ivana Novosela (DPS).

Nakon što je konstituisanje parlamentarne većine završeno, komedija je dovedena do kraja jer je Bošković ponovno vraćen u potpredsjedničku fotelju, što je posebno iznerviralo opoziciju.

"Sve ovo je izvedeno legalno – politika je umijeće mogućeg, ali je ovo što radite ipak blago nipodaštavanje i nas ovdje i svih gradjana.Ovakvi potezi ruše vjeru u politku kao časnu disciplinu. Ovi „šahovski potezi“ bacaju sijenku na ono čime se mi ovdje bavimo", kazao je Vatroslav Belan (LIGA) dok je Savo Klakor (NOVA) zatražio objašnjenje od gradonačelnika Kankaraša zašto predlaže Boškovića za svog prvog saradnika, kada je on prije nekoliko mjeseci tužio Opštinu Tivat u kojoj je 10 godina potpredsjednik, jer je bio nezadovoljan iznosom novca koji je, kao navodno stambeno nezbrinuta osoba, dobio od te iste Opštine za riješavanje stambenog pitanja.

"Bošković je godinama ubirao sve blagodeti tog posla i našao je sebi za pravo da se buni jer nije dobio ono što mu i ne pripada. Otkud vam moralno pavo, a gledam vas sve pravo u oči, da ga predložite, a njega da se prihvati novog mandata kao potpredsjednika.

Ja da sam uradio ovo što je učinio on, na pamet mi ne bi padalo da se vraćam u Opštinu, a evo vama je izgleda sve dozvoljeno. Ima li primjera igdje u Crnoj Gori da je jedan potpredsjednik tužio svoju matičnu Opštinu jer nije dobio pare koje je očekivao i da ga ona sada vraća u fotelju i time prejudicira ishod sudskog spora.

Braneći stranačkog kolegu, Ranko Bošković (SDP) je priznao da je Kiko prije mjesec dana podnio ostavku na mjesto potpredsjednika da bi se mogla konstituisati nova DPS-SDP većina u SO „što je jasno svima i opoziciji i poziciji i bilo je potpuno legitimno“

Kako takve ljude možete predlagati za svoje najbliže saradnike- upitao je Klakor Kankaraša na što mu je ovaj odgovorio da „su svi zakonski uslovi ispunjeni“, da je dobro saradjivao sa Boškovićem i da sudska predsuda u njegovom sporu protiv Opštine „neće imati posljedica jer je to samo još jedan spor koji je neko izgubio ili dobio“.

"Ne može biti kriv golman koji je primio gol od protivničkog igrača koji je prethodno njegovom timu oduzeo loptu i prešao prije šuta, deset igrača njegovog tima", „izmedju redova“ je Kankaraš objasnio da se intimno, ni sam ne slaže sa ovakvim raspletom koalicione kombinatorike DP i SDP u Tivtu.

Braneći stranačkog kolegu, Ranko Bošković (SDP) je priznao da je Kiko prije mjesec dana podnio ostavku na mjesto potpredsjednika da bi se mogla konstituisati nova DPS-SDP većina u SO „što je jasno svima i opoziciji i poziciji i bilo je potpuno legitimno“.

-On nije učinio ništa nezakonito, niti je zloupotrijebio službeni položaj. Svaki čovjek može da traži ono što smatra da je njegovo pravo i ja to neću komentarisati jer je to predmet sudskog spora. O Kikovom moralnom liku i djelu mogu se lomiti koplja, ako se ta priča svede na nivo političkog, kazao je Ranko Bošković na što je Klakor regovao tvrdnjom da „SDP javno priča o socijalnoj pravdi, a ovako u praksi dozvoljava da se svašta radi pod plaštom politike“.

O moralnom liku Boškovića se mogu lomiti koplja

Braneći stranačkog kolegu, Ranko Bošković (SDP) je priznao da je Kiko prije mjesec dana podnio ostavku na mjesto potpredsjednika da bi se mogla konstituisati nova DPS-SDP većina u SO „što je jasno svima i opoziciji i poziciji i bilo je potpuno legitimno“.

"On nije učinio ništa nezakonito, niti je zloupotrijebio službeni položaj. Svaki čovjek može da traži ono što smatra da je njegovo pravo i ja to neću komentarisati jer je to predmet sudskog spora.

O Kikovom moralnom liku i djelu mogu se lomiti koplja, ako se ta priča svede na nivo političkog", kazao je Ranko Bošković na što je Klakor regovao tvrdnjom da „SDP javno priča o socijalnoj pravdi, a ovako u praksi dozvoljava da se svašta radi pod plaštom politike“.

Galerija

Bonus video: