Vujanović: Krivokapić vrijeđa DPS

“Predsjednik parlamenta sa skupštinske govornice zapravo govori kao predsjednik SDP-a. Ako se ljubav topi, onda je brak ugrožen", prokomentarisao je Vujanović stanje u koaliciji
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Ranko Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Filip Vujanović, Ranko Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.07.2012. 08:03h

Predsjednik Filip Vujanović nije odgovorio na pitanje da li će se kandidovati na predstojećim predsjedničkim izborima, ali je optužio šefa crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića da vrijeđa Demokratsku partiju socijalista (DPS) željom da nametne svog predsjedničkog kandidata.

Vujanović je u intervjuu za Televiziju Crne Gore, a komentarišući nedavnu izjavu predsjednika Skupštine da Ustav ne predviđa treći predsjednički mandat, kazao da bi “Krivokapić najviše volio da može da utiče na izbor kandidata za predsjednika države, ali i gradonačelnika Podgorice”.

“Predsjednik parlamenta sa skupštinske govornice zapravo govori kao predsjednik SDP-a. Nemam namjeru da se kao Krivokapić bavim politikom DPS-a, kao što se on bavi (Miomirom) Mugošom i (Duškom) Markovićem”, naglasio je Vujanović.

Predsjednik je još izjavio da u DPS-u nijesu vođeni razgovori o mogućem kandidatu.

“DPS bira svoje kandidate i uvredljivo je da nam se nameću. U vezi sa tim da li ću se kandidovati nijesam ni razmišljao. Ovaj narod želi da živi bolje i o tome razmišlja, a ne ko će biti predsjednik. Moj mandat traje pet godina i daću sve od sebe da ispunim ono što mije zadato”, rekao je Vujanović.

Komentarišući mogućnost predizborne koalicije DPS-SDP, Vujanović je naglasio da je “DPS otvoren za sve vrste razgovora, ali da su razlik sa aktuelnim manjim koalicionim partnerom velike i tiču se ekonomskih tema”.

“Vode se intenzivni razgovori sa SDP-om, ali se mora priznati da su razlike kad je ekonomija u pitanju prilično velike. Postizborni sporazum bi mogao razotkriti te razlike, što će biti dato na uvid javnosti. Znate, ako je nešto nezavršena priča, ako se ljubav topi, onda je brak ugrožen”, ocijenio je Vujanović.

Nezaobilazno je bilo i pitanje himne, ali predsjednik nije promijenio stav.

“I građani su u tom dijelu podijeljeni. Jedan dio Crne Gore ne doživljava sporne dvije strofe kao svoje jer ih je napisao fašista (Sekula Drljević). Očekujem da će ustavne promjene dovesti do toga da se himna skrati”, istakao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, samostalnost Crne Gore, bez obzira na to što “možda ima politički neozbiljnih i neodgovornih ljudi”, ne može biti ugrožena.

Vujanović je dodao i da smatra da će poslovanje sa kompanijom “Sokar” biti uspješno, te da projekat u Kumboru može biti bolji od Porto Montenegra.

Bonus video: