Darmanović za kamermana daje 19.000 eura

140 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Boris Pejović
Srđan Darmanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.06.2018. 19:31h

Šefa diplomatije Srđana Darmanovića će na službenim putovanjima po svijetu pratiti kamerman Vlade Crne Gore, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade.

“Ministarstvo vanjskih poslova i Generalni sekretarijat Vlade su dogovorili da kamerman Generalnog sekretarijata prati aktivnosti ministra vanjskih poslova na službenim putovanjima u inostranstvu. Za tu svrhu se refundiraju troškovi službenika Službe za odnose s javnošću i troškovi korišćenja aviona Vlade za period od 1. januara do 30. marta”, navodi se u odluci i ističe da će zbog toga sa računa ministarstva biti isplaćeno 19.060 eura.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o zatvaranju Stalne misije pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) u Ženevi.

Ističe se da je nakon uspješno završenog Pregleda trgovinskih politika Crne Gore u STO-u procijenjeno da multilateralne organizacije u Ženevi budu praćene sa jedne adrese.

“Na ovaj način će sve organizacije koje se bave ekonomskom tematikom biti na sveobuhvatan i komplementaran način, pod vođstvom ambasadora, stalnog predstavnika Misije pri UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama. U ovom kontekstu je i očekivano kadrovsko ojačavanje Stalne misije pri UN-u, uz angažovanje više diplomata i eksperata koji će se baviti ekonomskom tematikom”, kazali su “Vijestima” iz ministarstva.

Na čelu misije pri UN u Ženevi je Milorad Šćepanović, a pri STO je bila Zorica Marić Đorđević.

Bonus video: