SNP potpisala memorandum o unapređenju podmlatka partije

Saradnju između partija pomaže Vestminster Fondacija za demokratiju iz Londona koja je izabrala SNP zbog povjerenja koje ima u njihov rad
0 komentar(a)
Snežana Jonica, Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Snežana Jonica, Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.07.2012. 11:04h

Socijalistička narodna partija (SNP) potpisala je Memorandum o razumijevanju sa Škotskom nacionalnom partijom i velškom partijom Plejd Simri (PS) kojim se definišu ciljevi i program osnivanja Akademije za mlade te tri stranke.

Šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović kazao je da će Memorandum omogućiti da se unaprijedi rad podmlatka partije i samog SNP-a.

Saradnju između partija pomaže Vestminster Fondacija za demokratiju iz Londona koja je, prema njegovim riječima, izabrala SNP zbog povjerenja koje ima u njihov rad.

“Definisaćemo aktivnosti i pokazati maksimalnu ozbiljnost”, dodao je Damjanović.

U obraćanju mladima SNP-a, predstavnica Škotske nacionalne partije Kristina Mekelvi je kazala da je ta stranka postigla dobar rezultat na posljednjim izborima i da ima većinu u nacionalnom parlamentu.

“Sve vrijednosti za koje se borimo u Škotskoj želimo da prenesemo kroz Memorandum”, rekla je ona.

Ruaned Ričards iz PS, druge po veličini partije u velškom parlamentz, kazala je da će se nastaviti dobra saradnja između partija i sjajna prilika za mlade iz Crne Gore. Prilikom potpisivanja sporazuma, Ričards je istakla da se demokratije ogleda kroz učešće mladih u društvu.

Obje partije, potpisnice Memoranduma zalažu se za nezavisnost Velsa i Škotske od Velike Britanije.

Bonus video: