Marković: Naša ključna politika je podizanje kvaliteta procesa integracije u EU, dovesti reforme do kraja

“Realizacija obaveza iz evropske agende mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti kako bi proces integracije Crne Gore u EU bio uspješno realizovan u predviđenom roku”, poručio je premijer
0 komentar(a)
Duško Marković, Aleksandar Drljević, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Aleksandar Drljević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.06.2018. 15:14h

Realizacija obaveza iz evropske agende mora biti prioritet svih segmenata vlasti kako bi proces integracije Crne Gore u Evropsku uniju (EU) bio realizovan u predviđenom roku, poručio je premijer Duško Marković tokom posjete Kancelariji za evropske integracije.

On je danas ragovarao sa glavnim pregovaračem Crne Gore i EU, Aleksandrom Drljevićem i njegovim zamjenicima Ivanom Glišević-Đurović i Miodragom Radovićem.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade , ukazao na potrebu efikasne koordinacije Kancelarije glavnog pregovarača i svih segmenata javne uprave.

“Realizacija obaveza iz evropske agende mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti kako bi proces integracije Crne Gore u EU bio uspješno realizovan u predviđenom roku”, poručio je premijer.

Marković je kazao da očekuje redovan i efikasan monitoring realizacije obaveza u cilju daljeg unapređenja procesa evropske integracije, prije svega odgovornijim odnosim različitih segmenata vlasti.

"Naša ključna politika je podizanje kvaliteta procesa integracije u EU. Treba dovesti reforme do kraja. Pred vama je ozbiljan posao", rekao je Marković.

Na sastanku je, kako su naveli iz Vlade, analiziran integracioni proces i zaključeno da Crna Gora uspješno odgovara izazovima, a nova pregovaračka struktura predstavlja dobru osnovu za snažne iskorake u vezi sa vremenskim okvirom i kvalitetom samog procesa.

Sastanku je prisustvovala i ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Bonus video: