Predsjednik SNP-a Zete traži glasanje o Damjanoviću

Stanović je Damjanoviću zamjerio i to što ga podržćavaju DPS-ovi mediji i funkcioneri
102 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 13:33h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Zete Neđo Stanović demantovao je juče da se na sjednici podgoričkog odbora glasalo o isključenju poslanika Aleksandra Damjanovića iz te stranke.

Stanović je u izjavi “Vijestima” kazao da je upravo on zatražio da na sjednici podgoričkog SNP-a bude riječi i o medijskim istupima šefa poslaničkog kluba “jer je time nanio štetu partiji”.

“Odgovorno tvrdim da većina članova u opštinskog odbora smatra da su Damjanovićevi istupi bili štetni za SNP, a ako neko misli da je drugačije, neka zakaže sjednicu pa da provjerimo, ali ovog puta glasanjem”, poručio je Stanović.

“Odgovorno tvrdim da većina članova u opštinskog odbora smatra da su Damjanovićevi istupi bili štetni za SNP"

Pozivajući se na nezvanične izvore, portal “Analitika” je objavio da je Damjanović na sjednici opštinskog odbora dobio podršku 70 članova nakon rasprave o povjerenju šefu poslaničkog kluba, a te informacije juče nije želio da komentariše šef podgoričkog odbora Velizar Kaluđerović, pozivajući se na dogovor sa šefom medijskog centra Draganom Koprivicom da stranka ne komentariše nezvanična pisanja.

“Sjednica podgoričkog SNP-a uopšte nije bila sazvana zbog rasprave o Damjanoviću, već zbog datuma održavanja izbornih konferencija. Na moje insistiranje da se u dnevni red uvrsti tačka rasprave o ponašanju Aleksandra Damjanovića u javnosti, članovi odbora su to većinom glasova i prihvatili. Saopštio sam da je Damjanović svojim nastupima nanio štetu partiji i da bi za njega bilo najbolje da podnese ostavku na funkciju poslanika”, kaže Stanović, reagujući na informacije da je većina članova podgoričkog SNP-a bila protiv isključenja Damjanovića iz partije.

Šef SNP-a Zete ističe da je Damjanoviću zamjerio i to što ga “podržavaju DPS-ovi mediji i funkcioneri”.

“Nije bilo glasanja o njegovom isključenju. Ni u jednom trenutku nisam tražio da se Damjanović isključi iz partije ali jesam da podnese ostavku na poslaničku funkciju. Istina je da se opštinski odbor izjašnjavao o nastupu partije na predstojećim izborima. Dakle, podgorički SNP je sa prošle sjednice zatražio od stranke da se što prije počne sa pregovorima sa opozicijom o načinu izlaska na izbore. Sa sigurnošću tvrdim da je većinsko mišljenje u SNP Podgorice i Zete da partija treba da bude u izbornom procesu sa opozicijom”, zaključio je Stanović.

Galerija

Bonus video: