“Jasno je da Golubović ne zaslužuje ni da bude član opštinskog odbora”

Golubović je „Vijestima“ kazao da zamjera partijskim kolegama što su ga inicijativom degradirali
58 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 16:28h

Prijetnje predsjednika nikšićkog SNP-a Svetozara Golubovića da će protiv potpisnika inicijative za njegovu smjenu i isključenje podnijeti krivičnu prijavu, predstavnici opštinskog odbora te partije smatraju uvredom.

Nikšićki SNP traži smjenu predsjednika, Golubović uzvraća: Biće krivičnih prijava >>>

U reagovanju na Golubovićeve prijetnje, dostavljenom “Vijestima”, a koje potpisuju Milutin Jovanović, Zoran Kapešić, Milorad Eraković i Milivoje Bijelović upozorava se da je “sada jasno da Golubović ne zaslužuje ni da bude član opštinskog odbora”.

„Ako je neko do sad imao dileme u vezi sa našom inicijativom, poslije Golubovićevog reagovanja, kojim je uvrijedio 114 potpisnika i najavio krivične prijave kod DPS tužilaštva, vjerujemo da im je sada jasno da ne zaslužuje ni da bude član, a kamoli njegov predsjednik opštinskog odbora. Za svakog političara, ovakva inicijativa bila bi dovoljna da se dobrovoljno povuče, a ne da se po svaku cijenu bori za svoju fotelju i poslanički mandat, iako je Golubović jedini funkcioner i poslanik SNP-a kome nijedan član porodice nije član SNP“, poručili su potpisnici reagovanja.

Članovi nišićkog odbora SNP-a, njih 114, podnijeli su prije dva dana novi zahtjev za zakazivanje sjednice odbora na kojoj bi se glasalo o razrješenju Svetozara Golubovića sa mjesta predsjednika, ali i člana tog odbora najjače opozicione partije.

Inicijativa, u kojoj se sada traži Golubovićevo razrješenje iz opštinskog odbora, predata je u nikšićku kancelariju stranke

Inicijativa, u kojoj se sada traži Golubovićevo razrješenje iz opštinskog odbora, predata je u nikšićku kancelariju stranke a zahtjev je dostavljen i predsjedniku SNP-a Srđanu Miliću. Šef nikšićkog odbora poručio je da će podnijeti prijave protiv potpisnika inicijative.

Kolege ga degradirale inicijativom

Golubović je „Vijestima“ kazao da zamjera partijskim kolegama što su ga inicijativom degradirali, upozoravajući da on nije samo član nego i odbornik i predsjednik opštinskog odbora. On je kazao i da namjerava da podnese krivičnu prijavu protiv potpisnika inicijative.

Članovi nikšićkog SNP-a su od predsjednika još jednom zatražili da zakaže sjednicu jer će u protivnom, „direktno sa mentorom“, biti odgovoran za eventualne posljedice koje bi ugrozile jedinstvo partije”.

„Umjesto što prijeti krivičnim prijavama, bolje mu je da pripremi odgovore, ako ih ima, u vezi sa ozbiljnim optužbama na račun njegovog ponašanja koje su mu saopštene na posljednjoj sjednici OO na koje nije imao nikakav komentar a čiji epilog bi bile krivične prijave upravo protiv njega“, navodi se u reagovanju.

Jovanović, Kapešić, Eraković i Bijelović istakli si da je inicijativu potpisalo više od polovine članova nikšićkog SBNP-a, te da je Golubović još na funkciji “samo zahvaljujući Statutarnoj komisiji koja je umjesto da čuva Statut, pokušala da sačuva Golubovića“.

„Po dobro poznatoj matrici, Golubović je, kao neki državnici, napad na sebe poistovjetio sa napadom na Crnu Goru i SNP.

Do sada je javno i tajno tražio neprijatelje u drugim opozicionim partijama a sada se prebacio i na opštinske odbore sopstvene partije, što najbolje govori o tome u kakvom stanju paranoje se nalazi poslanik Golubović“, stoji u reagovanju.

Biće uporni

Jovanović, Kapešić, Eraković i Bijelović naglašavaju da je Golubović izjavom da su inicijativu potpisala 43 člana koja su samo formalno članovi OO isključio ljude koji su osnivači SNP-a „kada za predsjednika opštinskog odbora u Nikšiću i SNP-u niko nije znao“.

„Bićemo uporni da saznamo ko je instrumentalizovao Statutarnu komisiju iako je svakome jasno da se radi o njegovom mentoru iz vrha SNP-a. Uprkos nakaradnom i instruisanom stavu Statutarne komisije, odlučili smo da ga ispoštujemo za razliku od Golubovića“, poručuju pokretači inicijative.

Galerija

Bonus video: