Đukanović: Solana prijetio istragama

"Solana se poslužio i starim argumentima beogradske političke, bezbjedonosne i medijske kuhinje, kreirane za potrebe poznate italijanske adrese..."
0 komentar(a)
Solana, Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Solana, Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.07.2012. 20:43h

Šef DPS-a, Milo Đukanović, kazao je da je svojevremeno i visoki evropski izaslanik Havijer Solana, vršio pritisak na njega tako što je govorio da "postoje neke istrage koje mogu rezultirati i po mene neprijatnim suđenjima".

On je intervjuu za beogradski list "Vreme" rekao da je on tada odgovorio Solani da su to besmislice, kazavši da je to bio pokušaj njegove diskreditacije i "način da se osujeti ideja nezavisnosti".

"Solana se poslužio i starim argumentima beogradske političke, bezbjedonosne i medijske kuhinje, kreirane za potrebe poznate italijanske adrese; čak su i moja odijela zauzela važno mjesto u "argumentaciji" protiv crnogorske nezavisnosti. Način razgovora i ton kojim mi se Solana obratio imao je cilj da me opomene: evo, otprilike, imate i tu vrstu problema, pa vidite šta ćete...", kazao je Đukanović.

Đukanović nije htio da prognozira koliko bi mogli da traju pregovori sa Evropskom unijom, ali je istakao to da Crna Gora ima kapacitet da "iskupi očekivanja naših evropskih partnera", što je bila glavna sumnja prilikom puta Crne Gore ka nezavisnosti.

Bonus video: