Keković: Nećemo ulaziti u političku trku

Prema njegovim riječima, USSCG podržava sve aktivnosti usmjerene na promjene na bolje u Crnoj Gori
2 komentar(a)
Srđa Keković, Foto: Luka Zeković
Srđa Keković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.07.2012. 13:56h

Unija slobodnih sindikata podržava sve aktivnosti čiji su cilj promjene u Crnoj Gori, ali ne namjerava da ulazi u političku trku, poručio je danas generalni sekretar te radničke asocijacije, Srđa Keković.

Lideri Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene, Andrija Mandić i Nebojša Medojević, najavili su ranije formiranje širokog demokratskog fronta kojim će koordinirati bivši diplomata Miodrag Lekić, i u koji su, osim parlamentarnih i vanparlamentarnih opozicionih partija, dobrodošla i strukovna udruženja, sindikati i nevladine organizacije.

Keković je agenciji MINA kazao da USSCG još nije dobila nikakav poziv, i da će se, ako ga bude, njeni organi izjasniti o tome.

"Sa druge strane, ono što je u ovom trenutku izvjesno je da se tu radi o udruživanju političke prirode, a mi kao asocijacija baštinimo upravo apolitičnost, jer imamo članove svih nacija, vjera i politika", naglasio je on.

Prema njegovim riječima, USSCG podržava sve aktivnosti usmjerene na promjene na bolje u Crnoj Gori.

"USSCG je i pokrenula priču u vezi sa promjenama u Crnoj Gori, i rezultat toga su ulični protesti, vanredni izbori i mnogo čega drugog. Ali mi definitivno ne planiramo da ulazimo u političku trku. Ipak, ostavljam organima Unije da se izjasne o tome ako do poziva dođe", naveo je Keković.

On je kazao da je USSCG mora da vodi računa o principima koji su definisani u njenom Statutu.

"Mi okupljamo zaposlene svih vjera, politika i nacija. Moramo se držati strogo određenih principa, i ne smijemo iznevjeriti povjerenje tih ljudi. Mi se borimo za njihove socijalno ekonomske interese, i upravo smo zbog toga pokrenuli proteste i tražimo promjene", pojasnio je Keković.

On je kazao da je su te njihove aktivnosti potpuno legitimne, kao i zahtjev za ostavkom Vlade ako ona ne radi svoj posao kako treba.

"Ali, kad se uđe u te političke vode, to je već neka druga priča i to ostavljamo političkim akterima. Jer mi smo već rekli da nećemo da se miješamo u politiku", zaključio je Keković.

Bonus video: