Demokratski front: Manjinske partije su dobrodošle

Medojević je ponovio da nikog posebno neće moliti i pozivati u demokratski front, ali da će on biti otvoren za sve koji smatraju da su neophodne korjenite promjene
69 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2012. 11:19h

Demokratski front predstavljaće najširu koaliciju za sve koji smatraju da su Crnoj Gori neophodne korjenite promjene i dobrodošle su sve manjinske partije koje će dijeliti te ideje, poručili su iz Pokreta za promjene i Nove srpske demokratije.

Lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević kazao je da se čeka dolazak bivšeg šefa diplomatije Miodraga Lekića da bi se napravio plan razgovora koga kontaktirati i koji će biti osnovni principi za ulazak u front.

"Vrlo važno je da kandidati sa kojima ćemo razgovarati budu svjesni da je u Crnoj Gori problem sistem koji je izgrađen u proteklih 20 godina i koji temeljno treba reformisati. Sigurno ćemo imati rezervu prema strukturama koje misle da je u Crnoj Gori stanje dobro, a da samo treba promijenit ljude u foteljama, tu bi se radilo o principijelnim razlikama", rekao je on agenciji Mina.

Medojević je ponovio da nikog posebno neće moliti i pozivati u demokratski front, ali da će on biti otvoren za sve koji smatraju da su neophodne korjenite promjene u političkom sistemu, državnoj upravi i ekonomiji.

"I za manjinske partije, naravno - otvoreni smo za sve, ali samo da se potvrdi da li su saglasni sa našim idejama".

"Ovo nije koncept prostog skupljanja političkih partija bez obzira na stanje u zemlji. To smo imali ranije sa Boljom Crnom Gorom, a onda svako svojim putem. To nije ideja, i neće biti slučaj sa demokratskim frontom", poručio je on.

Poslanik Nove srpske demokratije Slaven Radunović kazao je da je front po definiciji najšire moguće udruženje građana koji imaju neki zajednički interes koji žele da ostvare.

"U njemu ima mjesta za sve one koji kao cilj vide pobjedu nad režimom Mila Đukanovića i koji misle da će im tako biti bolje".

On je rekao da su dobrodošle sve partije koje predstavljaju nacionalne manjine.

"Ukoliko oni smatraju da će tim putem lakše doći do prava koja su već izborena u civilizovanim zemljama Evrope. Ako su spremni da se bore za društvo bez diskriminacije i pravde sa jednakim pravima i mogućnostima za sve, dobrodošli su u demokratski front. Poziv je upućen za sve, pa i za manjine", kazao je Radunović agenciji Mina.

On smatra da je front mjesto na koje treba da se okupe svi koji nemaju direktnu korist od režima, "a nju ima samo uski krug ljudi okupljenih oko rukovodstva Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije".

Galerija

Bonus video: