Pravedna Crna Gora: Ne pada nam na pamet da sarađujemo sa opozicijom

"Nemamo namjeru da pravimo politička savezništva niti da politički sarađujemo, koaliramo sa vladajućim strankama, niti sa parlamentarnim opozicionim partijama", rekao je Bojović
0 komentar(a)
rade bojović, Foto: Savo Prelević
rade bojović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2012. 10:52h

Pravedna Crna Gora ne namjerava da politički sarađuje sa vladajućim i opozicionim strankama, saopštio je predsjednik Izvršnog odbora te partije, Rade Bojović, navodeći da je opozicija koja se udružila u takozvani demokratski front jednim dijelom i gora od vlasti.

Bojović je, komentarišući formiranje demokratskog fronta na čijem čelu bi trebalo da bude bivši šef crnogorske diplomatije Miodrag Lekić, rekao da je politika Pravedne politika distance od vlasti i opozicije.

"I nemamo namjeru da pravimo politička savezništva niti da politički sarađujemo, koaliramo sa vladajućim strankama, niti sa parlamentarnim opozicionim partijama", rekao je Bojović agenciji Mina.

Pravednoj, kako je dodao, "ne pada ne pamet" da na bilo koji način gradi savezništva sa aktuelnom opozicijom.

"Kad je u pitanju opozicija koja se udružila u takozvani demokratski front, a i ona koja se ne udružuje – prosto je riječ o opoziciji koja jednim dijelom liči na vlast, jednim dijelom je gora od vlasti, a tamo gdje je bolja od vlasti, po našem uvjerenju je bolja samo zato što je nije zapalo da vlada", naveo je on.

U Pravednoj smatraju da je politička klasa, ovakva kakva jeste, dio našeg problema, "i to jednako važi i za vlast i za opoziciju".

Oni su, navodi Bojović, dio našeg ukupnog problema.

"Imamo vlast koja je iscrpljena, koja više ne može da ponudi ništa novo, čiji je jedini cilj i zadatak da što duže traje, da bi, između ostalog, izbjegla otvaranje pitanja odgovornosti za svoje stratške i lične promašaje", rekao je on.

Sa druge strane, kako je kazao, imamo opoziciju koja je potpuno nesposobna.

"I dalje u jednom predreferendumskom političkom stanju, koja je i dalje dio velikosrpske političke ideologije, koja ni po čemu ne pokazuje da može kvalitetno da upravlja državom, niti bi se mogla nazvati državničkom", rekao je Bojović.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić razgovarao je u Rimu Lekićem, o mogućnosti stvaranja širokog i jedinstvenog političkog saveza u Crnoj Gori, koji bi bio alternativa aktuelnom režimu.

Mandić i lider Pokreta za promjene Neojša Medojević smatraju da je došlo vrijeme da se pojedinačni partijski interesi i nesporazumi iz prošlosti stave po strani i shvati da je jedinstvo svih demokratskih struktura u od istorijske važnosti.

Lekić je rekao da otvorenost za pristup novom frontu, na bazi jasno definisanih principa, koja važi prema drugim grupacijama, važi i prema Socijalističkoj narodnoj partiji.

Bonus video: