PZP: Povlačenje Roćena je jeftin predizborni manevar

Pavlović smatra da bi svakome moralo biti jasno da Roćenova ostavka ne predstavlja njegovo penzionisanje, niti je to nagovještaj nove, proevropske politike režima
56 pregleda 9 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.07.2012. 13:58h

Najava ministra inostranih poslova i evropskih integracija Milana Roćena da će se povući sa te funkcije je jeftin predizborni manevar, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene.

Poslanik Koča Pavlović smatra da se ovim potezom želi pribaviti naklonost Zapada a posebno Njemačke, kao stvarnog kreatora evropske politike na Balkanu i u Crnoj Gori.

"Ovim manevrom se želi relaksirati vlada Igora Lukšića i želi se otvoriti prostor da ta DPS-ova vlada povrati njemačku naklonost tokom predizbornog perioda koji nam predstoji", kaže se u reagovanju Pavlovića dostavljenom agenciji MINA.

On navodi da je Roćen od Njemačke odavno lociran kao "ruski čovjek" i kao glavna prepreka svim njemačkim inicijativama unutar crnogorske Vlade.

"Zato je šef režima u predvečerje izbora naložio njegovo povlačenje, računajući da bi taj manevar mogao Lukšiću, a time i DPS-u, ponovo otvoriti vrata zvaničnog Berlina", kazao je Pavlović.

On smatra da bi svakome moralo biti jasno da Roćenova ostavka ne predstavlja njegovo penzionisanje, niti je to nagovještaj nove, proevropske politike režima.

"Roćenova ostavka predstavlja njegovo privremeno povlačenje kako bi se, nakon izborne pobjede, Đukanovićeva “desna ruka” vratila na velika vrata, na čelo buduće Vlade. Roćen se nije povukao, već se samo pritajio, nebi li se njegovim navodnom odlaskom otklonio animoizitet Berlina i Brisela", ocijenio je Pavlović.

Bonus video: