Milić: Nema uslova za fer i demokratske izbore

“SNP je spreman za izbore, ali nismo spremni da budemo dekor u još jednoj prevari u Crnoj Gori"
82 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2012. 13:10h

U Crnoj Gori ne postoje apsolutno ni fer, ni demokratski uslovi za izbore i niko ne bi trebao da podcjenjuje priču o njihovom bojkotu, rekao je predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

On je podsjetio, u intervjuu Radiju Slobodna Evropa, da je pokrenuta unutar Skupštine Crne Gore procedura za izmjenu izbornog zakona.

Milić je kazao da smo preuzeli niz obaveza, vezano kroz razna dokumenta međunarodnoj zajednici i dio priče koji je poslat pred Venecijansku komisiju.

“Konkretno, kada me bude pozvao (Filip) Vujanović, ja ću da mu kažem da treba da podnese ostavku. Mi nikakve koristi nismo imali od svih njegovih poziva na razgovore u prethodnom periodu, jer je samo bio čovjek koji je, nažalost, izvršavao naloge predsjedništva Demokratske partije socijalista”, rekao je Milić.

On je podsjetio da je Vujanović ranije izjavio da ukoliko Crna Gora dobije datum pregovora, da će ući u proces raspisivanja izbora.

“On ne može da uđe u taj proces, zbog toga što treba Skupština prije svega sebi da skrati mandat, pa tek onda on može da započne tu priču”, kazao je Milić.

S druge strane, kaže on, da li iko danas u Crnoj Gori, u Evropi, u ovakvoj ekonomskoj situaciji, smatra da je cjelishodno, da je racionalno, u šest mjeseci imati parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore u Nikšiću, u Budvi i u Kotoru.

“Da Vujanović preuzima ponovo jedan zadatak koji je dobio od DPS-a? U ovoj situaciji je malo drugačije. On još unutar DPS-a nije jasno definisao šta je njegova pozicija u narednom periodu, kada bude napustio poziciju predsjednika Crne Gore”, rekao je Milić.

“SNP je spreman za izbore, ali nismo spremni da budemo dekor u još jednoj prevari u Crnoj Gori"

On je kazao da ga ne interesuje datum izbora u Crnoj Gori.

“SNP je spreman za izbore, ali nismo spremni da budemo dekor u još jednoj prevari u Crnoj Gori. Jasno i glasno ćemo da kažemo šta je ono što bi trebalo obezbijediti da bi izbori bili fer i demokratski”, poručio je Milić.

Galerija

Bonus video: