Krivokapić: Šturanović je bio najbolji premijer

Koaliciju sa aktuelnim premijerom Igorom Lukšićem, kako je objasnio, mogli bi ugroziti samo Elektroprivreda i KAP
91 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2012. 15:46h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić ocijenio je da je najbolje vlada koju on pamti bila ona na čijem je čelu bio Željko Šturanović.

“Vlada Željka Šturanovića je najbolja crnogorska vlada koju ja pamtim”, rekao je Krivokapić u intervjuu Radiju Crne Gore.

Koaliciju sa aktuelnim premijerom Igorom Lukšićem, kako je objasnio, mogli bi ugroziti samo Elektroprivreda i KAP, jer se SDP zalaže za očuvanje državnih resursa.

Govoreći o tome da li će SDP na izbore izaći u koaliciji ili samostalno, onj je rekao da je ta stranka u više od pola Crne Gore opozicija DPS-u.

“Tamo gdje ne možemo da sprovodimo osnovne svoje programske koncepte onako kako smo obećali ljudima, mi se opredjeljujemo da idemo u opoziciju“, rekao je Krivokapić, i dodao da će i na državnom niovu biti isto ako se sa DPS-om ne mognu dogovoriti oko temeljnih stvari.

Otvaranje pregovora sa EU, smatra on, poraz je za sve koji su mislili da identitetskim pitanjima uslovljavaju napredak i integracije države. Ocijenio je i da se mora uraditi više na polju borbe protiv kriminala i korupcije.

“Moralo ili moraće, svejedno je, to se mora uraditi”, kazao je Krivokapić, poručujući da je to bolje učiniti prije nego kasnije.

Glava hobotnice je na drugim mjestima

On je ocijenio da je, iako su to dva povezana procesa, problem korupcije izvorni problem Crne Gore, koji ona treba da riješi, dok je problem organizovanog kriminala nešto složeniji.

“Davno sam rekao da su pipci nekih hobotnica u Crnoj Gori, ali su glave na nekim drugim mjestima. Nezavisno od toga, Crna Gora treba da riješi svoj problem, problem korupcije je njen izvorni problem, ne može biti nečiji drugo, organizovanog kriminala i može. Problem korupcije je naš i sami ga moramo rješavati“, pojasnio je Krivokapić.

Rekao je da su oni koji su mislili da će zaustaviti integracije uslovljavanjem identitetskim pitanjima izgubili nakon otvaranja pregovora.

Komentarišući inicijative o obnavljanju kapele na Lovćenu, Krivokapić je kazao da Crna Gora ima Ustav i da se svako može baviti simbolima, zastavom, ali da se zna na koji način.

Nakon početka pregovora sa EU, Krivokapić očekuje i poziv za članstvo u NATO u naredne dvije ili tri godine, u zavisnosti od toga kad će biti naredni samit.

Galerija

Bonus video: