Komisija kao protočni bojler

Slobodan Leković je kazao da Komisija ne ispituje porijeklo imovine, već da postoji da bi preventivno djelovala “da funkcioneri odgovorno i časno obavljaju funkciju”
79 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2012. 17:36h

Predsjednik Komisije za sprječavanje sukoba interesa Slobodan Leković saopštio je da je na kraju prošle godine država imala 3.075 funkcionera, a da ih već sada ima oko 3.300, što je povećanje za oko 6,3 odsto.

Poslanik Nove Slaven Radunović, tokom rasprave o Izvještaju o radu Komisije za sprječavanje sukoba interesa, kazao je da je ta institucija “protočni bojler za podatke, koji uz to još i loše radi”.

“Prosljeđujete pogrešne podatke medijima, oni ih objavljuju i time nastaje velika šteta. Možete da poslužite kao odličan organ za pranje novca”, istakao je Radunović.

Odgovarajući poslaniku Nove, Leković je pojasnio da Komisija ne ispituje porijeklo imovine, već da postoji da bi preventivno djelovala

“Prosljeđujete pogrešne podatke medijima, oni ih objavljuju i time nastaje velika šteta. Možete da poslužite kao odličan organ za pranje novca”, kazao je Radunović Lekoviću

Poslanici su raspravljali i o predloženim izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima se, između ostalog predviđa obaveza lokalnih samouprava da na svojim internet prezentacijama objavljuju sve ugovore potpisane sa pravnim licima.

“Ako Vlada može da na svom sajtu objavi sve ugovore, ne vidim zato ne bi i opštine”, kazala je poslanica SDP-a Hidajeta Bajramspahić.

Poslanik SNP-a Milan Knežević ocijenio je da su kolege iz SDP-a iznutra shvatili koliko je opasno kad se jedan predsjednik lokalne samouprave otrgne kontroli i kad sve funkcioniše po volji interesnih lobija oko njega: “Jasno su locirali Mugošu da je odgovoran za razne vidove korupcije”.

On je predložio i da se na sajtu objavi i koliko je ko od opozicionih odbornika dobio stanova, poslovnih prostora i građevinskih da bi promijenio mišljenje.

Galerija

Bonus video: