SDP i BS u Plavu sele DPS u opoziciju, a pregovaraju oko gradonačelnika

"Mi njih ubjeđujemo da predlože svog kandidata za predsjednika, a isto tako i oni nas da predložimo našeg"
9 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 07:36h

Socijaldemokratska partija (SDP), Bošnjačka partija (BS), Partije za Gusinje i Demokratski savez (DS) sklopile su novu koalicionu većinu u plavskom parlamentu, a uskoro će izabrati novog predsjednika Skupštine opštine Plav i novog gradonačelnika.

Predsjednik OO BS-a Orhan Šahmanović potvrdio je „Vijestima“, da je koaliciona većina sklopljena, te će ovo biti programska koalicija koja će biti bazirana na saniranju problema koje prethodna vlast nije riješila.

„Načelno smo se dogovorili da ako BS-u pripadne mjesto predsjednika Opštine, SDP-u će pripasti mjesto predsjednika Skupštine i obrnuto. Nijesmo govorili o imenima za pomenuta dva mjesta i nećemo dok sve do kraja ne dogovorimo“, kazao je Šahmanović.

Predsjednik opštinskog odbora SDP-a Džavid Šabović očekuje da se na sjednici lokalnog parlamenta izabere novo rukovodstvo opštine Plav, a trenutno situaciju opisuje kao “malo čudnu”.

„Mi njih ubjeđujemo da predlože svog kandidata za predsjednika, a isto tako i oni nas da predložimo našeg. Jedni drugima nudimo to mjesto i razumljivo je da niko ne želi da taj vrući krompir uzme u ruke zbog duga opštine i taj koji bude na mjesto predsjednika neće biti izabran nego osuđen”, kazao je Šabović i dodao da će se opština izvući iz krize i da dnevnu štampu više neće puniti pričom iz Plava.

„Mi njih ubjeđujemo da predlože svog kandidata za predsjednika, a isto tako i oni nas da predložimo našeg"

Podvukli crtu

Predsjednik Partije za Gusinje dr Rusmin Laličić kazao je „Vijestima“ da je ta partija ušla u novu koaliciju kako bi se podvukla crta funckionisanja lokalne uprave u zadnjih šest godina, gdje će nova administracija imati 100 dana da realizuje dogovoreno.

„Da vidimo rezultate i obećanja data narodu, da se uvidi konačna cifra duga, jer se pojavljuju različiti komentari o visini duga opštine Plav. Da se pred narod izađe sa tačno definisanom strategijom, a novom predsjedniku i administraciji da se da 100 dana za realizaciju dogovorenog, u suprotnom idemo na izbore“, kazao je Laličić.

Dosadašnju vlast u Plavu vršila je koalicija DPS-SDP sa po sedam odbornika zajedno sa tri albanske partije DUA, DS, Forca koje su imale po jednog odbornika.

Nakon dogovora u novu koalicionu većinu SDP ulazi sa sedam odbornika, BS sa osam, Partija za Gusinje dva, te DS sa jednim. „Vijestima“ je iz SDP-a i BS-a potvrđeno, da će nova koaliciona većina, osim 18 odborničkih mjesta, imati podršku nezavisnog kandidata ispred DPS-a i doskorašnjeg predsjednika Skupštine opštine Plav Rama Kolašinca.

Galerija

Bonus video: