U DPS-u smjene zbog izbornog poraza

Promjenom direktora Instituta, kako tvrde dobro obaviješteni izvori “Vijesti”, nijesu završene kadrovske promjene na rukovodećim pozicijama u toj opštini
251 pregleda 4 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
DPS Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.06.2012. 14:43h

Ekonomista Zoran Kovačević novi je direktor Instituta “dr Simo Milošević” u Igalu. Dosadašnji direktor Branislav Radojičić, koji je na čelu te ustanove bio od 1997. godine, kako je saopšteno, podnio je ostavku iz ličnih razloga. Kovačević bi danas trebalo da se sastane sa menadžmentom i zatražio je 20 dana da imenuje svoje saradnike.

Promjenom direktora Instituta, kako tvrde dobro obaviješteni izvori “Vijesti”, nijesu završene kadrovske promjene na rukovodećim pozicijama u toj opštini, već je to samo početak namjere DPS-a da poslije još jednog poraza na izborima u Herceg Novom, promijeni svoje kadrove na čelu javnih ustanova i preduzeća, čija je obaveza, između ostalog, i da obezbijede glasove.

Rukovodeće funkcije napustiće, tvrde izvori “Vijesti”, i direktori Biroa rada Stevo Lazarević, Elektrodistribucije Milorad Samardžić, Doma zdravlja Vladimir Vodovar i Jadranskog brodogradilišta Stanko Zloković.

„Ako su te informacije tačne, postavljaju se bar dva ozbiljna pitanja, zašto se to radi sada, usred ljeta, i zašto se počelo sa preduzećima i ustanovama koje su, prema zvaničnim izvještajima, dobro funkcionisale, a ne od onih organa čiji rad je u direktnoj vezi sa 23. i 24. poglavljem i skorim pregovorima sa EU”, ocijenio je poznavalac novske političke scene Gojko Pejović.

On dalje smatra da promjena menadžmenta u bilo kojoj firmi nekoliko mjeseci prije privatizacije ili neposredno prije parlamentarnih izbora, uvijek pobuđujui sumnju da je u pitanju goli interes, partijski ili privatni: “U sređenim državama, Vlade mijenjaju rukovodioce državnih ustanova i preduzeća sa većinskim državnim kapitalom na početku mandata, a ne pri kraju.

Moguće da vladajuće partije procjenjuju da menadžmenti u tim firmama nijesu ispunili neke partijske zadatke koji su se pred njih postavljali, jer su se svi izbori u Herceg Novom godinama glatko gubili, a mendžeri su opstajali”.

Prije dolaska na novu funkciju, Kovačević je bio sekretar brodogradilišta u Bijeloj, a radi i kao predavač-saradnik na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom.

Bonus video: