Zasijedala SO Ulcinj: Imenovali odbore i savjete, o budžetu u petak

Ovo je drugo zasijedanje ulcinjskog parlamenta nakon februarskih izbora na kojima je DPS osvojio pojedinačno najviše glasova i osam mandata, kao i Forca
0 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 30.05.2018. 16:36h

Odbornici ulcinjskog parlamenta imenovali su danas predsjednike i članove skupštinskih Odbora i Savjeta. Odluku o potvrđivanju odluke o budžetu za ovu godinu, koju je donio bivši predsjednik Opštine Nazif Cungu, Skupština će usvojiti u petak u nastavku zasijedanja.

Ovo je drugo zasijedanje ulcinjskog parlamenta nakon februarskih izbora na kojima je DPS osvojio pojedinačno najviše glasova i osam mandata, kao i Forca. Prema koalicionom sporazumu, politički direktor Force Ilir Čapuni izabran je za predsjednika Skupštine a šef ulcinjskog DPS Ljoro Nrekić za predsjednika Opštine. U vlast su ušle i koalicija oko Demokratske partije Fatmira Đeke i Demokratska unija Albanaca, tradicionalni partneri DPS na državnom nivou. Za njih su rezervisana dva mjesta podpredsjednika Opštine. Prema saznanjima Vijesti, na čelo Turističke organizacije doći će kadar Demokratske partije dok će DPS zadržati finansije u Opštini.

Učešće u vlasti očekuju i SD koja je osvojila tri mandata i Bošnjačka stranka sa jednim odborničkim mjestom. To je 30 od ukupno 33 odbornička mjesta koliko broji ulcinjski parlament. U opoziciji će ostati samo dva odbornika URA i jedan SDP.

Bonus video: