Lukšić: Napredujemo u svim kriterijumima

Predstavnici borda EBRD-a, kako se navodi, zahvalili su se na uspješnoj saradnji naglašavajući da Crna Gora u EBRD-u ima ozbiljnog partnera i investitora
57 pregleda 17 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Facebook
Igor Lukšić, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.06.2012. 06:53h

Vjerujemo da nas napredak u svim kriterijumima Evropske komisije preporučuje za otvaranje pregovora sa EU, kazao je premijer Igor Lukšić sinoć na sastanku sa delegacijom borda direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Lukšić i ministar finansija Milorad Katnić informisali su delegaciju EBRD-a, koja boravi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, o kako je saopšteno dostignućima crnogorske Vlade na planu oporavka ekonomije, stabilizacije javnih finansija, te sprovođenja strukturnih reformi, kao i planovima za ravnomjerniji razvoj države.

Premijer je, kako se navodi u saopštenju, izrazio uvjerenje da je Crna Gora u prethodnom periodu preduzela odgovorne, ali i teške odluke, u cilju obnavljanja ekonomskog rasta, diverzifikacija ekonomije, te privlačenja stranih investicija.

“Donijeli smo veliki broj zakona i mjera, a sa druge strane nismo posegnuli za povećanjem direktnih poreza i PDV-a čime smo sačuvali konkurentnost ekonomije”, istakao je Lukšić, koji je rekao i da je Vlada paralelno sa ovim procesima, posvećena ispunjavanju obaveza iz evropske i evroatlantske agende.

Predstavnici borda EBRD-a, kako se navodi, zahvalili su se na uspješnoj saradnji naglašavajući da Crna Gora u EBRD-u ima ozbiljnog partnera i investitora.

Na sastanku je razgovarno o nastavku saradnje, te partnerskim projektima, kao i o oblastima za proširenje saradnje, prije svega, energetici, poljoprivredi, turizmu i industriji.

Lukšić i Katnić su se zahvalili na dosadašnjoj saradnji i podršci u oblastima rehabilitacije željezničke infrastrukture, modernizacije aerodroma, vodonsnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda i drugim projektima.

Bonus video: