Vujanoviću se nema što zamjeriti niti bi ga trebalo osuđivati

Nikolić se deklarisao za dobre odnose sa susjedima, uključujući i Crnu Goru, kao i za evropske integracije Srbije
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2012. 08:56h

Predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću nema se što zamjeriti zbog prisustva inauguraciji predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, niti bi ga zbog toga trebalo osuđivati, jer je šef države tim postupkom pokušao doprinijeti popravljanju dobrosusjedskih odnosa Crne Gore i Srbije, koji su na veoma niskom niovu.

To je ocjena bivših crnogorskih diplomata i civilnog sektora.

Komentarišući to što je Vujanović bio jedini državnik iz regiona, koji je prisustvovao inauguraciji Nikolića u Beogradu prošle nedjelje, bivši šef crnogorske diplomatije Branko Lukovac rekao je „Vijestima“ da su građani Srbije Nikolića izabrali za predsjednika nakon što je on napustio Srpsku radikalnu stranku (SRS), formirao novu partiju, distancirajući se od svoje ranije i politike SRS-a.

Zato bi, uvjeren je on, bez opterećenja i strahova, te pridavanja prevelikog značaja nepromišljenim izjavama trebalo sistematski graditi dobre odnose sa Srbijom, „jer je to u interesu naših naroda“.

„On se deklarisao za dobre odnose sa susjedima, uključujući i Crnu Goru, kao i za evropske integracije Srbije. Zar se sličan zaokret u politici nije ranije desio i kod partije na vlasti u Crnoj Gori i njenih lidera“, podsjetio je Lukovac.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Šta Lukovac kaže o regionalnim liderima
  • Kako Miodrag Lekić ocjenjuje posjetu Nikolića
  • Zašto je posjeta dio priprema za izbore
  • Kako Boris Raonić komentariše postupak Vesne Pusić

Bonus video: