Nova: Režim koji traje od 1945. se mijenja jedino jedinstvenim frontom

Vučurović: Osnovni zadatak opozicije je da upotrijebi sve demokratske metode kako bi se izborila za podjednake početne pozicije i fer uslove
91 pregleda 14 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Zoran Đurić
Jovan Vučurović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.06.2012. 12:44h

Režimi poput crnogorskog, koji se nije promijenio od 1945. godine, mogu se srušiti samo jedinstvenim frontom i to je recept koji je primjenjivan u svim državama bivšeg komunističkog bloka, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji (NOVA).

Portparola Nove Jovan Vučurović je agenciji MINA kazao da bi u taj front pored parlamentarne opozicione stranke ušli svi koji žele bolji život u Crnoj Gori, pravednije društvo i sistem vrijednosti u kome će kriminalci i oni koji su se obogatili pljačkom naroda biti iza rešetaka.

Prema njegovim riječima, osnovni zadatak opozicije je da upotrijebi sve demokratske metode kako bi se izborila za podjednake početne pozicije i fer uslove.

"Možda za nekoga sa strane izgleda nestvarno, ali u Crnoj Gori u 21. vijeku mi pričamo o tome kako spriječiti krađu na izborima, zato što imamo posla sa režimom koji je spreman da svim nedozvoljenim sredstvima, čak i golom silom, prekraja volju građana i u tu svrhu koristi pomoć organizovanog kriminala i čitavog državnog aparata", naveo je portparol Nove.

On je ocijenio da ogromna većina građana Crne Gore želi promjene i da je na opoziciji da tu energiju usmjeri.

"Moramo biti spremni da se izborimo i sa raznim prevarantima koji glume opoziciju, a koji gotovo otvoreno priželjkuju saradnju sa Demokratskom partijom socijalista”, kaže Vučurović i dodaje da će isti pokušati da umrtve opozicionu borbu ili da u slučaju pregovora o zajedničkom opozicionom nastupu tu akciju odugovlače sve dok to bude odgovaralo režimu.

Bonus video: